Milli irade

Seçimin yenilenmesi konusunda “milli irade” vurgusu yapılıyor da, eğer seçim yenilenecekse bu da milli iradeye uygun bir şekilde yapılmayacak mı?.. Yeniden sandık kurulmasından söz ediliyor. Sandık ortak aklı ifade...

Seçimin yenilenmesi konusunda “milli irade” vurgusu yapılıyor da, eğer seçim yenilenecekse bu da milli iradeye uygun bir şekilde yapılmayacak mı?..

Yeniden sandık kurulmasından söz ediliyor. Sandık ortak aklı ifade ediyor ve bazan çoğul yapılarda denge noktasını bulmak imkansız hale gelebilir. Konjonktür değişir ve yeniden milli iradeye  başvurulur.. Bunun da usul ve esasları bellidir.

Milli irade tecelli etmiş ve oluşan parlamento çalışmalarına başlamıştır. Parlamento iradesi de milli iradenin ayrılmaz bir parçasıdır. Anayasa, yasalar, parlamento iradesi, Beştepe ve sandık, hepsinin varlık ve meşruiyetinin temeli sandıktır ve tekrar sandığa gitme kararı bu anlamda milli iradeye karşı saygısızlık değildir.

Bu durum yargı makamına karşı tashihi karar talebidir.. Çünki mevcut durumda sistem kilitlenmektedir. Türkiye bu karar sonrası yeni bir durumla karşı karşıya kalmıştır ve bu düğümü en iyi milletin iradesi çözer.

Kimse milli iradenin yerine başka bir irade koymuyor. Onun yenilenmesini, teyidini istiyor. Bu da normal bir şeydir.. Bunu yetkili organlar eliyle ve usulüne uygun olarak yapacaktır yapacaksa.. Zaten milli iradenin tecellisi bu esasa bağlanmış, bu tür kilitlenmeler karşısında çözüm yolu sistemin içinde mevcuttur. Seçimin yenilenmesi milli iradenin sistem içi bir çözüm anahtarıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar