McKinsey’den Huawei’ye

Eğer Huawei krizi Çin ve ABD’yi bir savaşın eşiğine getirecek kadar önemli ise, o zaman uzay savaşına “yıldızlar savaşı”na hazır olun. Daha doğrusu, her an uzaydaki uydular çalışamaz...

Eğer Huawei krizi Çin ve ABD’yi bir savaşın eşiğine getirecek kadar önemli ise, o zaman uzay savaşına “yıldızlar savaşı”na hazır olun. Daha doğrusu, her an uzaydaki uydular çalışamaz hale gelebilir, ya da uzayın derinliklerinde kaybolabilir. Şimdi “uzay casusluğu” peşindeler. Herkes bir birinin bilgisini çalmaya çabalıyor. Bundan birkaç yıl önce, Kanada’nın en büyük bilişim şirketlerinden biri battı. Oysa Kanada yazılım sektöründe öncü ülkelerden biri idi. Kanada’da Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) sektöründe 36.000’in üzerinde şirket var. Büyük çoğunluk yazılım ve bilgisayar hizmetleri endüstrisinde yer alıyor. BİT sektörü, çoğunlukla küçük şirketlerden oluşuyor ve 31.000’den fazlası 10 kişiden azını istihdam ediyor.

22 Temmuz 2010 tarihinde basında şöyle bir haber çıktı: 1997 yılında kurulan ve Türkiye’de bilişim alanında faaliyet gösteren Netron Teknoloji Şirketi ve Microsoft tarafından dünyada en iyi üç eğitim merkezinden biri olarak seçilen yaklaşık 80 bin kurumsal müşteri - mezun öğrenciye hizmet veren “Netron Bilişim Akademisi” iflas etti! Netron’un üzerinde çalıştığı çok gizli projeler, Netron tarafından sonuçlandırılmadan, Çinliler tarafından kısa süre önce benzer özellikleri olan bir ürün olarak piyasaya sürülüyordu. Şirket iflas edince, binlerce kişinin çalıştığı şirket ana merkezi, Kanada Savunma Bakanlığına verildi. Bakanlık bazı tadilat için bazı duvarları yıkınca gerçek ortaya çıktı. Duvarların içi tamamen dinleme cihazları ile dolu idi. Netron’un binasını rakiplerinden çok daha ucuza bir Çinli müteahhit firma yapmıştı. Netron’un projeleri Çin tarafından çalınıp, onlardan önce piyasaya sunuluyordu. Bu gerçek ortaya çıkınca bina tamamen yıkıldı. Bu ve benzer olaylar ne ilk ve ne de sonuncu. Ve bu işlerde hedef sadece Kanada ya da benzer ülkeler değil. Herkes hedef!

Huawei kendinden ibaret bir şirket değil. Mesela Huawei’nin arkasında Rothschild’lerin olduğu söyleniyor. Yani ABD-Çin teknoloji savaşı aslında Rothschild - Rockefeller vekalet savaşı da olabilir. Bu savaş Derin ABD ile Derin İngiltere’nin hesaplaşması ya da “köşe kapmaca oyunu” olabilir.

Siz, biz, Apple, Samsung ya da Huawei alırken, sadece bir teknoloji almıyoruz. “Bağlanıyoruz”, düşünce ve davranışlarımızla sömürülüyor ve uluslararası sibernetik sisteminin “oto kontrol” sistemine tabi “birey”ler oluyoruz. İstihbarat örgütleri için ise bedava birer biyonik robot! Aslında bu hesaplaşmanın hedefinde biz varız biz! Elimizdeki teknolojik oyuncaklarla oynarken, farkında olmadan mayınlı tarlada top oynuyoruz! Sakın kulaklıklarınızı çıkarmayın(!) “online” kalın. Subliminal komutlar kesintiye uğramasın. Celladınız üzülür sonra!

Sahi bir zamanlar uçaklarda Samsung ile ilgili anonslar yapılıyordu. Teröristler birbirine el bombası yerine Samsung telefon fırlatıyordu, ne oldu! Volkswagen’ın Emisyon Skandalı haberleri unutuldu gitti. Balık hafızalı bir toplum olduk galiba!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar