Mahşerin 4 Atlısı

28 Temmuz 1914. 1. Dünya savaşı başladı. Bugün olduğu gibi Avrupa devletleri arasındaki anlaşmazlıklar ülkeleri adeta patlamaya hazır birer bombaya dönüştürmüştü.. Bu durum  28 Haziran 1914’te...

28 Temmuz 1914. 1. Dünya savaşı başladı. Bugün olduğu gibi Avrupa devletleri arasındaki anlaşmazlıklar ülkeleri adeta patlamaya hazır birer bombaya dönüştürmüştü.. Bu durum  28 Haziran 1914’te Avusturya-Macaristan İmparatorluğunun veliahdı Arşidük Ferdinand ve eşi Sophie Chotek’i bir Sırp milliyetçisinin suikastı ile Saraybosna’da öldürülmesiyle sonuçlanacaktır.. Bu sonuç, yeni bir dünya savaşının başlangıcı oldu.

Resmi tarihe göre 1. Dünya savaşı “O döneme kadar yapılmış en kanlı savaş” olarak kayda geçirilse de, Dünya Savaşı patlak vermeden 50 yıl önce, güney Çin›de tam 14 yıl boyunca süren “Tayping ayaklanması” sırasında 20 milyondan fazla kişi öldürüldü. (Bazı kaynaklara göre bu rakam 30 milyondu. Vahşetin büyüklüğü karşısında küsuratın bir önemi yoktu.) Bu cinayetin asıl failleri İngilizler ve Fransızlardı. Beyaz adam daha önce de 1500’lü yıllardan başlayarak tüm Kızılderilileri öldürmüşler, tüm kara derilileri köleleştirmişlerdi. Bu katliamlarda öldürülenlerin sayısını hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Sarı ırkın başına gelenler, sadece Çinlilerin başına gelenlerden ibaret değildi. Hindistan’da, Endonezya’da, diğer bölge ülkelerinde, Avustralya’da da benzer katliamlar yaşandı. 1. Dünya savaşında sadece  17 milyon asker ve sivil öldüğü sanılıyor.. 1. Dünya savaşına İngiltere’den 6 milyon erkek seferberliğe katıldı, bunların sadece 700 bini geri dönmedi.

The Economist dergisi, 2019’la başlayan süreci emojilerle kapağına taşıdı. 2025’e kadar sürecek bir ekonomik ve siyasi türbülansa hazır olun.

İşte önümüzdeki 6 yılın en çok kullanılacak emojileri: Fil ve Gandi (Hindistan), Boynunda haç taşıyan Buldog köpeği (İngiltere), Panda (Çin), Trump/Nazi (ABD), Aya yolculuk ve uzayın fethi-Uzay savaşları ve Megatron bomb (Enerji bombasının ne demek olduğunu bilmeyen gazeteciler ve mizah çizerleri dalga geçmeye devam edebilir), Mahşerin 4 atlısı ve Mesih’in geri dönüşü, için  Yuhanna vahyinde söz edilen Efes (Ephesos) (Selçuk) - (Efes metropoliti), İzmir (Smyrna), Bergama (Pergamon), Salihli (Sardes), Alaşehir (Philadelphia), Denizli (Laodikeia), Akhisar (Thyateira)’daki “melekler” Mahşeri 4 atlısı ile ilgili görevlerini yerine getirmek için “uyandırılacakları” günü bekliyorlar.. Anlayacağınız Tapınakçılar yine devrede. Şeytan bugünlerde fazla mesai yapıyor. Boş durmayacak. Şeytanın işbirlikçileri de. İzmir, Manisa valileri, belediye başkanları, Antep, Hatay, Urfa, Maraş, Kilis, Osmaniye, Halep vali ve belediye başkanları Armegedon sürecine hazırlar mı? Ve tabii İran, Irak, Suriye melikleri.

Bombayı atan lise öğrencisi  yargılandı fakat reşit olmadıkları için idam cezası yerine 28 Ekim 1914 tarihinde ağırlaştırılmış 20 yıl hapse mahkûm edildi. Bombayı atan Nedjeljko Cabrinovic 1916 yılında, Trifko Grabez 1918 yılında, suikastı gerçekleştiren Gavrilo Princip ise zindanda 28 Nisan 1918’de tüberküloz hastalığından öldü. Hiç biri sebeb oldukları savaşın sonucunu göremediler. Savaş sona erdiğinde ne Çarlık Rusya’sı vardı ve ne de Osmanlı İmparatorluğu. Rusya’da komünist bir rejim kurulmuştu. Osmanlı devletinin enkazı üzerinde ise, Anadolu topraklarına sıkıştırılmış Laik bir Cumhuriyet kurulacaktı. Osmanlı yurdu ise işgal edilecekti. (Bu dönemi anlatan ÇANAKKALE GEÇİLDİ isimli kitap aralıkta kitapçılarda olacak, Kayıt Yayınlarından)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar