Kudüs’te iş başa düştü!

Sisi – Misi, Dahlan – Mahlan’la olmuyor bu iş. DAEŞ bitiyor. PYD de bir halt edemedi. PKK bitme noktasında, FETÖ – METÖ de bir çuval inciri berbat etti. İsrail ne yapsın, iş başa düştü.İngiltere kendi...

Sisi – Misi, Dahlan – Mahlan’la olmuyor bu iş. DAEŞ bitiyor. PYD de bir halt edemedi. PKK bitme noktasında, FETÖ – METÖ de bir çuval inciri berbat etti. İsrail ne yapsın, iş başa düştü.

İngiltere kendi gemisini kurtarma derdinde, Fransa da öyle. Zavallı Almanya “Şamar oğlanı”na döndü, ne yapacağını bilmiyor.

Katar’ı hedef alan Mısır, Suudi Arabistan, BAE arasında gizli bir ittifak oluşturmaya kalktılar, o da geri tepti. Suriye’den bir ses yok. İsrail çareyi Kudüs’e saldırmakta buldu.

Hedef’te Filistin ve Gazze yönetimi var. Hedefte bütün Müslümanlar var aslında.

İsrail bir emrivaki politikası uyguluyor. Bir hamlede Kudüs’ü alıp, yeni yerleşim bölgeleri açarak, Filistinlileri Ürdün, Suriye ve Lübnan’a doğru sürmek istiyor. Elinden gelse Gazzelileri de Mısır’a doğru sürecek. Bir sonraki hedefi Sina olacak.

Siyonistlere göre, İsrail Kudüs’ü bugün alamayacaksa, bir daha alamayacak. Onun için İslam dünyasının paramparça olduğu, ABD ve NATO’nun bölgede olduğu bugün ne yapacaksa yapması gerek. Ilımlılar ise, İsrail’in ipi daha fazla germeden bugün Abbas yönetimi ile bir barış anlaşması imzalayarak, mevcut kazanımlarını garanti altına alarak, varlık ve meşruiyeti için uluslararası bir güvence oluşturması gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar