Kıyamet alametleri

Yeşim Salkım bu konuda konuştu diye, sanki tek suçlu ve bu işin sorumlusu bu kişiymiş gibi....

Çobanlar gökdelenler dikecekler; eğlence, lüks ve teganni yaygınlaşacak; insanlar nesnelerle konuşacak.. Birçok yeni hastalıklar ve salgınlar ortaya çıkacak.. Bunlar ahir zamanda olacak olan şeyler.

Bir media, banka patronun eşi, Müslüman bir toplumda yaşayan yaşını başını almış bir kişi içinde yaşadığı toplumun inanç değerlerinden bu kadar habersiz olabilir mi? Hem eğitim almış, çıkıp insanlara bu konularda görüş açıklayacak bir medeni cesarete sahip kişi olarak.

Eminim bu Kıyamet, Şeriat ve şarap tartışması yapanlar, bir kez olsun Kur’an-ı Kerim’i okumamışlardır. Böyle bir sohbete tanık da olmamışlardır. Yani kulaktan dolma bilgileri de yoktur. Ama İslam’a, Müslümanlara, Şeriata dair çok şey duymuşlardır. 


Bunlar bilmiyorlar, bilmediklerini de bilmiyorlar. Ve bir de bize akıl vermeye kalkıyorlar. Kendi dünyalarını Laiklik, Çağdaşlık şemsiyesi altında meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Yoksa bunlar Laikliği de bilmezler. Bunlar Cumhuriyetin kelime anlamını da bilmezler, Cumhuriyet ile Demokrasi arasında ilişki ve çelişkiyi de bilmezler. Laiklikle Sekülerizm arasındaki ilişkiyi çelişkiyi de bilmezler; Teokrasi’yi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar