Kadir gecesi

İçinde Kadir gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı bir gece! Yeryüzüne son vahyin ilk ayetlerinin geldiği gece.. En aydınlık gece.. Vahyin nuru, dünyadan önce insanoğlunun aklını ve kalbini aydınlattı. Onların...

İçinde Kadir gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı bir gece! Yeryüzüne son vahyin ilk ayetlerinin geldiği gece.. En aydınlık gece.. Vahyin nuru, dünyadan önce insanoğlunun aklını ve kalbini aydınlattı. Onların beyni ve kalbinden yansıyan vahyin ışığı dünyayı aydınlattı.. Ellerimiz, vahyin irfanı ve nuru ile imar ve inşa etti yeryüzünü.

O gecenin sene-i devriyesindeyiz..

Son birkaç günde, İzmir’e gittim, döndüm Gaziantep ve şimdi Ankara yolundayım. Herkesin en çok merak ettiği bir konu var: Nereye gidiyoruz, bundan sonra ne olacak? İnsanlar ellerindekini kaybetmekten ve darbe günlerine geri dönmekten, terör ve FETÖ ile mücadelede geri adım atılmasında, başa dönülmesinden endişe ediyor. Suriye ve Irak’ta zamanın uzaması, ABD-PYD yakınlaşması, Suudilerin rotalarını başka yöne çevirmesi, Katar’ın durumu en çok konuşulan konular.

AB’yi ya da NATO’yu kimse sormuyor. ABD ile ilişkiler de sokaktaki insanın gözünde bitmiş. Tedirgin bir bekleyiş var. FETÖ konusunun savsaklandığını düşünüyorlar. Yargı sürecinden memnun değiller. CHP’ye, Kılıçdaroğlu’na öfkeliler, siyaset ve bürokrasideki temizlik sürecinin bir an önce tamamlanmasını bekliyorlar. Terörle mücadeleden memnunlar.

Kılıçdaroğlu’nun sokağa çıkması, aslında iktidar ve iktidarı destekleyen kamuoyu açısından iyi oldu gibi.

Yeni bir darbe söylentisinden insanlar tedirginlik duyuyor..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar