Jia Humanoid

Hoşgeldin Jia. Daha doğrusu hoş gelip gelmediğini göreceğiz. “Jia kim” derseniz, yakında herhalde herkes onunla tanışacaktır. Siri ya daCeyda’nın ete kemiğe değil de, plastik ve metale...

Hoşgeldin Jia. Daha doğrusu hoş gelip gelmediğini göreceğiz.

“Jia kim” derseniz, yakında herhalde herkes onunla tanışacaktır. Siri ya daCeyda’nın ete kemiğe değil de, plastik ve metale bürünmüş şekilde karşınıza çıkacak..

Bu tam halis muhlis bir Humanoid.

Çinliler yine yaptı yapacağını. IBM hâlâ, nedendir bilmem şu Mr. Watson’u bizimle tanıştırmadı. Microsoft’un Midori’si de bekletiliyor.

Avatarlar artık sadece sinema filmlerinin mitolojik bir kahramanı değil.

Avatar inanışı, MÖ 1500-1000 yıllarına kadar gider ilk olarak Veda’larda ifadesini bulur. Bu dönem tam da Hz. İbrahim dönemine denk gelir. HattaBrahma’yı, Hz. İbrahim ile ilişkilendirenler de vardır. Kelimenin aslının “İbrahima” olduğunu söyleyenler de var. Hint mitolojisinde tanrıların yeryüzünde büründükleri şekillere verilen ad’dır. Tanrı, ya da cin-Şeytan, o esoterik varlık, canlı ya da cansız her şeye hulul edebilir. AvatarlarBalarama, Sri (I Phone’nin Siri’si ile arasındaki isim benzerliği ilginç değil mi?), Varaha gibi isimlerle de anılır. Avatar, Sanskritçe’de ava; aşağı ve tar;iniş anlamına gelen sözcüklerin birleşiminden oluşturulmuş olup bilgianlamına gelen veda’nın gökyüzünden yeryüzüne; inmesi ve ona dahil olması anlamına gelmektedir. Bugün de bu “bilgi toplumu” şeklinde yorumlanmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar