Jan Böhmermann diye biri!

Jan Böhmermann ya da Rodner Figueroa! Can ya da Kemal Kılıçdaroğlu.. ZDF ya da Sözcü.. Tayyib Erdoğan ya da Michelle Obama. Veya Sema Ramazanoğlu... Aşağıda yurtdışından iki örnek ve yurtiçinden benzer...

Jan Böhmermann ya da Rodner Figueroa! Can ya da Kemal Kılıçdaroğlu.. ZDF ya da Sözcü..

Tayyib Erdoğan ya da Michelle Obama. Veya Sema Ramazanoğlu... Aşağıda yurtdışından iki örnek ve yurtiçinden benzer birkaç örnek vereceğim..

Alman ZDF-Neo kanalında 1 Nisan’da “komik adam” Jan Böhmermann’ın programında okuduğu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a belden aşağı saldırı, hakaret ve ithamlarla dolu şiir, Alman yasalarına göre ağır cezada yargılanmayı gerektiren bir suç. Tabii dava açılması için önce Almanya’daki T.C. büyükelçiliğinin Alman Dışişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunması gerekiyor. Görünen o ki, komik adamın “1 Nisan şakası” kendine pahalıya malolacak gibi.

Alman Ceza Yasası’nın 103’ncü maddesi, yabancı ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarına yönelik hakaret suçu işleyenlere üç yıldan 5 yıla kadar hapis öngörüyor.  Umarım bizim komik adamlar ve media tetikçilerinin kulağına kar kaçmıştır.. Akademisyen, gazeteci, STK temsilcisi filan bakmazlar.. Evet genişletilmiş eleştiri hakları var, ama bu hakkı kötü bir şekilde kullanamazsınız.. Bu hak hakaret içeremez. Latifenin latif olması gerekir.. Yoksa olana “eşşek şakası” denir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar