İstanbul Deklarasyonu ve

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması zirveye damgasını vurdu. Mezhepçilik, ırkçılık ve terörün Müslümanların...

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması zirveye damgasını vurdu. Mezhepçilik, ırkçılık ve terörün Müslümanların önündeki en büyük üç engel olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ümmetin Birliği”ne atıf yaptı.. Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin terör örgütleriyle mücadele konusunda kararlılıklarını vurguladılar.

Zirvenin en mahcup delegesi Mısır delegesi idi. Geldi devretti ve gitti.. Mısır gibi İran da yalnız kaldı ve nihai bildiride kınandı.. Suudi Arabistan ile İran arasında gerilim dikkatleri çekti. Davudoğlu Ruhani ile bir araya gelerek, basına kapalı uzun bir görüşme yaptılar.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Zirvesi’nin son gününde yayınlanan İstanbul Deklarasyonu’nda, terör tehdidine ağırlık verildi. DAEŞ, El Kaide, Boko Haram, Eş Şebab ve PKK / PYD / YPG terör örgütlerinin üye ülkelerde zemin bulmasına neden olan güç boşluğundan kaygı duyulduğu ifade edildi ve her şekilde ve yöntemle terörle mücadele etmeye kararlı olunduğu vurgulandı. Hemen belirtelim, işimiz kolay değil..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar