İslam Barış Gücü

İslam Konferansı, Arap Birliği, Afrika Birliği, D-8, Bölgesel İşbirliği Konferansı falan. Tamam, BM’de iş yok da, bu örgütlerde iş var mı? Bunlardan hangisi konuyu görüşmek üzere...

İslam Konferansı, Arap Birliği, Afrika Birliği, D-8, Bölgesel İşbirliği Konferansı falan. Tamam, BM’de iş yok da, bu örgütlerde iş var mı? Bunlardan hangisi konuyu görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Sanırım aslı kurulmasın diye bunları kurmuşlar. Varmış gibi duruyorlar ama yoklar.

Bari def-i mazarrat babında, hepimizin işine yarayacak bir şey yapalım. Savunma İşbirliği Konferansı’ndan söz etmiyorum. “İslam Barış Gücü”nden söz ediyorum. Çatışma alanlarında barışı koruyacaklar, bir de afet bölgelerinde insani yardım faaliyetlerin bulunacaklar. 3. bir görevleri de, İslam ülkelerinde oluşturulacak “Mülteci kampları”nın yönetimini üslenecekler.

Çatışma bölgeleri dışında bu kişilerin silah kullanmalarına da gerek yok. Yani “vicdani red”çiler için de bir çözüm olur. Ayrıca Barış Gücü tabii olarak Kızılay ve insani yardım örgütleri ile birlikte çalışacak. Dolayısı ile bu yapı, bu alanda koordinasyon, oryantasyon, organizasyon, optimizasyon ve senkronizasyon eş güdümünü de sağlayabilir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar