“İmamoğlu İslam’ı”

Eskiden yoğ idi, iş bu rivayet yeni çıktı. Bu arada İmamoğlu’na oy verenler, birilerine göre İslam’ı yenileyecek, sekülerize edecek, “Protestan İslam”ın misyonerliği için rol model haline getirilmek istenen birine oy verdiler.

Ben İmamoğlu’nun böyle bir rolü kabullenebileceğini sanmıyorum. CHP içinde de herkes bu akıl içinde değildir. Ama öte yandan, bizim başı örtülü kızlarımız üzerinden “yeşil feminizm”i, sermaye sahipleri üzerinden “yeşil kapitalizm”i örgütlemeye çalışan birileri İmamoğlu üzerinden böyle bir plan yapıyor, haberi ola da, “Yeşil solcu” olma tuzağına düşmeye!

“Çerçevesini sağın çizdiği bir sol, çerçevesini solun çizdiği bir sağ?” Böyle bir şey mümkün mü? Bu siyasetin “kimliksizleştirme ve cinsiyetsiz” hale getirme operasyonu olsa gerek. Yenidünya düzeninde halklar “alamet-i farikalarını kaybederek cinsiyetsizleştirilsinler” isteniyor. “İmamoğlu dindarlığı” diye pazarlamaya çalıştıkları böyle bir şey olsa gerek.

Diyorum ya, laikler üzerinden İslam, İslam üzerinden laikler ya da sağ üzerinden sol, sol üzerinden sağ yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor. Dikkat, dün soğuk savaşta bizi bize kırdırıyorlardı, bugün bizi bizimle “yola getirmeye çalışıyorlar”.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.641 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.043 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar