Heyecansız bir seçim mi?

Eylül’ün ilk haftası sona erdi.. AK Parti’de aday adayı olarak başvurularını yenileme süresi sona erdi. Pek bir seçim heyecanı yok.  Seçim büroları açılmadı, miting de yok, afiş de.....

Eylül’ün ilk haftası sona erdi.. AK Parti’de aday adayı olarak başvurularını yenileme süresi sona erdi.

Pek bir seçim heyecanı yok.  Seçim büroları açılmadı, miting de yok, afiş de.. Sessiz ve sakin bir seçim yaşayacağız gibi.. Bu şartlarda yüksek bir katılım olmayabilir..

Gündemde Terör, Suriyeli mültecilerin kaçış yolunda yaşadıkları trajedi var.. Irak’ta kaçırılan Türkiyeli işçiler ve DAEŞ’e karşı yapılan operasyon..

Hemen geriden Esed ve İran gündemde ve tabi bir de döviz ve borsalardaki dalgalanmalar.

Bu hafta böyle geçti. Önümüzde AK Parti kongresi var. Ondan sonraki hafta Kurban bayramı ve zaten Eylül bitti. Ekim’de topu topu dört hafta var. Görünen o ki, Seçim havasına Ekim’de gireceğiz. 4 haftada kampanya bitecek. Toplam 8 büyük miting..

BBP ve SP ile bir seçim ittifakı olur mu bilmiyorum. Bu konuda geçen seçimde SP, CHP ile bile masaya oturduktan sonra, olmaz olmaz demeyin, olmaz olmaz. Herşey mümkün. Türkeş’ten sonra, Erbakan da AK Parti listesinden milletvekili olabilir..

AK Parti, CHP, MHP, HDP dışında kimsenin etkin bir seçim kampanyası yürütmesi sözkonusu değil. CHP üzerinde solda Kemalist, Ulusalcı, sol-sosyalist kesimin bir takım pazarlıkları, baskıları sözkonusu olacak.. En çok da MHP ile HDP’nin durumu merak ediliyor.. Zaten Kurban bayramına kadar aday listeleri belli olur. Seçim ittifakı da netleşir. Kim nerede duruyor, ne diyor belli olur..

Bu seçimde oyların istikametini umut değil korku tayin edecek gibi.. İnsanlar daldaki üç kuş hayali ile elindeki tek kuşu kaybetmeyi istemeyecektir diye düşünüyorum.. O daldaki 3 kuş, CHP, MHP ve HDP. Üçü de başka başka kuşlar.. Eldeki tek kuş AK Parti.. Hatta eti yenecek tek kuş da AK kuş. Ötekiler neye benziyor siz karar verin. Biliyorsunuz her kuşun eti yenmez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar