FETÖ’nün gizli kankası ve...

FETÖ’nün para kaynağı ve para hareketleri yakın takipte. Göreceksiniz, yakında çok şey çıkacak ortaya!İngiltere›nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, 15 Temmuz ile ilgili bir soru üzerine...

FETÖ’nün para kaynağı ve para hareketleri yakın takipte. Göreceksiniz, yakında çok şey çıkacak ortaya!

İngiltere›nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, 15 Temmuz ile ilgili bir soru üzerine canlı yayında “İngiltere olarak darbe girişimin ardında FETÖ’nün olduğunu iyi bildiklerini” söyledi. Moore’un Türkiye’deki görev süresi doldu ve yakında Türkiye’den ayrılacak.

Basında yer alan bir habere göre, Pentagon’un yaptığı yeni bir çalışma, 2. Dünya Savaşı sonrasında kurulan ABD destekli uluslararası düzenin yıprandığını, hatta çökebileceğini belirterek, Washington’un küresel liderlik rolünü kaybedebileceği uyarısında bulunuyor.

ABD’nin gücünün azaldığı, uluslararası düzenin çözüldüğü temelde yeni bir dönüşüm evresine girildiği sonucuna varan çalışma, Washington yönetiminin küresel pozisyonunu koruyabilmesi için daha fazla gözetim ve propaganda ve daha çok askeri yayılmacılık öneriyor.

Rapor, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve ordusundaki kilit kurumlarla istişarede bulunularak, ABD Harp Okulu Stratejik Araştırmalar Enstitüsü tarafından bir yıllık çalışmanın ardından haziran ayında yayımlandı.

Voice of America yani “Amerika’nın Sesi” radyosundaki bir mülakatta dile getirilen bir konu var. Fetullahçı Terör Örgütü’nün Amerika’daki okulları hakkında bir belgesel hazırlayan Amerikalı belgesel yapımcısı Mark Hall, bu mülakatında, “Amerikalıların vergilerini Türkiye’deki darbeyi yapmak için kullandılar’ diyor ve devam ediyor: “… 26 eyalette 72 bin öğrencileri var. Okulların bu gruba sağladığı şey, para ve prestij oluyor. Gülen Hareketi’nin üyeleri, çoğu zaman H1-B vizeleri ile buraya geliyorlar, ama aslında bu vize için gerekli herhangi bir öğretmenlik deneyimleri, uzmanlıkları ya da sertifikaları yok. Buradaki okulları kendi amaçları için kullanıyorlar. Örneğin siyasetçilerle tanışmak için kullanıyorlar, siyasileri okullara davet ediyorlar. Bu kişileri Türkiye hakkında kendi yorumlarıyla besliyorlar. Açıkçası buradaki okullar, Türkiye’nin içinde kurdukları paralel toplum gibi. Okullar sistemin küçük bir örneği durumunda. Elbette ki bu işten çok büyük paralar elde ediyorlar. Sadece 2014 yılında vergi gelirlerinden 729 milyon dolar kazandılar.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar