Ezber bozmak

Türkiye ipek yolunun tam ortasında bulunuyor. Baharat yolunun tepesinde.3 kıtaya yayılmış bir medeniyetin çocuklarıyız. Dünyanın merkezinde yer alıyoruz. Doğu-Batı Kuzey-Güneyin kesişme noktasında.Biz...

Türkiye ipek yolunun tam ortasında bulunuyor. Baharat yolunun tepesinde.

3 kıtaya yayılmış bir medeniyetin çocuklarıyız. Dünyanın merkezinde yer alıyoruz. Doğu-Batı Kuzey-Güneyin kesişme noktasında.

Biz Doğucu ya da Batıcı değiliz. “Doğu da batı da Allah’ındır.” Endülüs’te de varız Balkanlar’da da.. Avrupa’da Balkanlar hariç neredeyse 50 milyon nüfusumuz var. Afrika’da Timbuktu’da, Mısır’da, Orta Afrika/Çad’da biz vardık. Filipinler’de de vardık, Güney Afrika’da da..

Malaylar, Hindliler.. Çin’de 150 milyondan fazla Müslüman yaşıyor.  Kaldı ki biz alemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamberin ümmetiyiz. Müslümanlarla kardeşiz, müttehid olacağız, erdemli insanlar ve mazlumlarla müttefik, insanların 5 temel emniyetine yönelik tehdit oluşturmayan, bize düşman olmayan ve değer üreten herkesle nimet - külfet dengesine dayalı itilaflar gerçekleştireceğiz.

Vestefelya büyüsünden kurtulalım artık. Lucifer’in çizdiği sınırları aşalım.. Doğduğumuz ana babayı biz mi seçtik. Doğduğumuz toprağı biz mi seçtik. Doğduğumuz zamanı, derimizin rengini ve cinsiyetimizi biz mi seçtik. Bundan dolayı insan üstün ya da geri olabilir mi! Bizim Peygamber evinde düşmanlarımız olabileceği gibi, firavunun sarayında dostlarımız, kardeşlerimiz olabilir. Peygamberler tarihi bunun örnekleri ile doludur. Yeniden düşünmek ve ezberleri bozmak zorundayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar