Dizilerden tarih damıtmak!

Geçen gün TRT’de Ertuğrul’u izliyorum. Az önce de bir başka kanalda bir Kovboy filmi vardı?Ne çok ölüm sahnesi var. “Öldürme sanatı” diye bir sanat mı var?. Oyuncular ölmeyi ve öldürmeyi iyi...

Geçen gün TRT’de Ertuğrul’u izliyorum. Az önce de bir başka kanalda bir Kovboy filmi vardı?

Ne çok ölüm sahnesi var. “Öldürme sanatı” diye bir sanat mı var?. Oyuncular ölmeyi ve öldürmeyi iyi öğrenmişler. Çünkü en çok tekrarlanan sahne o.

Moğolları da tanıyamadık. Adamlar Bağdat’ı yıktıkları gibi Konya’ya kadar da gelmişlerdi. O Şaman ayinleri de Ertuğrul’un askerlerinin değil Moğolların ayinleri idi tabii. Ha! Bu arada, o Moğolların çoğu daha sonra Müslüman oldular. Kardeş olduk onlarla. Hâlâ birlikte yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı forsundaki yıldızlardan biri Hind, biri Moğol yıldızıdır. Atilla, Hun imparatorluğu filan.

Hunhar” ne demek mesela, nereden gelir. Hani Göktürkler “Gök Tanrı”ya inanırdı da, Moğollar da Şaman olduklarına göre, hangi “Gök Tanrı”ya inanıyorlardı. Ya da “Şintoist”ler bunların neyi oluyor. Onlar “Sabii” bir gelenekten geliyor olmasınlar!

Ertuğrul, askerlerine nasihat ediyor: Aslan, aynı zamanda çakal ve sırtlanla baş edemez. Aslan güçlüdür ama, iki düşmanla aynı anda başetmesi çok zordur. “Akıllı olmak” gerek. Önce onların arasında bir menfaat çatışması çıkartacaksın, sonra iki düşmandan biri diğerini yenecek, düşman teke inecek ve zayıflayacak. Sonra da sen o galib geleni alt edeceksin. Çünkü o da bu sırada güç kaybetmiştir.

Bu mantık Ertuğrul’un mantığı olamaz.. İnsanlar arasına fitne sokarsanız, yeryüzünü fesada verirsiniz. ABD de, bizimkilerin Ertuğrul’a söylettikleri bu mantıkla hareket ediyor. Soğuk savaşın mantığı da buydu. Sağ-sol çatışması işte böyle bir şeydi. Aynı ülkenin çocukları bu akılsızca senaryo uğruna birbirlerine kırdırdılar. Onların kanları ve gözyaşları üzerine kendilerine iktidar ve servet ürettiler. ABD emperyal dürtülerle böyle bir şey yaptığında kötü oluyorsa, Ertuğrul yaptığında iyi olmaz. Ertuğrul böyle dediyse yanlış söylemiştir, demediği halde dedirtiyorsak ona iftira ediyoruz demektir. “Ama sen sonuca bak, biz bu dizilerle tarihi sevdiriyoruz” derseniz, siz kovaya akan suya bakıyorsunuz, ben onu görüyorum ama aynı zamanda kovanın dibindeki deliğe işaret ediyorum. Cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir. Helale haram katılmaz. Sonra bereket yok olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar