Biyonik robot olmayın!

Sakın biyonik robot olmayın. Sonra sizi sistematik bir geri zekalıya dönüştürürler.. Unutmayın, “cehaletin bu kadarı ancak eğitimle mümkündür” diye bir söz vardır. Kafanızı kiraya vermeyin....

Sakın biyonik robot olmayın. Sonra sizi sistematik bir geri zekalıya dönüştürürler.. Unutmayın, “cehaletin bu kadarı ancak eğitimle mümkündür” diye bir söz vardır.

Kafanızı kiraya vermeyin. Zamanınızı boşa geçirmeyin. Arkadaşlarınızı iyi seçin.. asimetrik düşünün..

Bana kalırsa, 4 yılda 4 fakülte okuyun. Son 2 yılınızı Mevlana, Yunus Emre ya da Erasmusla başka ülkelerde geçirin.. Meslek olarak seçtiğiniz bölümü çift ana dal olarak okuyun. Ortak dersleri yarıdan fazla olan bir ana dal daha seçin. “Efradına cami, ağyarına  mani” olsun. Psikoloji okuyorsanız sosyoloji de okuyun, kimya okuyorsanız biyoloji de mesela.. Ya da multi disipliner akademik kariyer de yapabilirsiniz.. Mesela Medical tech. için, hem elektronik, hem  mekanik, hem tıp, hem de farmakolojidem dersler almanız gerekebilir. Bakın bugün okuduğunuz fakültelerde okuduğunuz derslerdeki kavramlar ve kurumların çoğu batıya ait. Kendi medeniyetinizden fazla bir şey yok. Bu 3. Gözü, 3. Boyutu ihmal ederseniz onların medeniyetlerinin misyonerine dönersiniz..

Hangi bölümde okursanız okuyun, mesela açık öğretimden eşzamanlı olarak ilahiyatı seçin. Bunun için yeniden sınava girmeniz gerekmiyor.. Kendi inancınız, tarih, kültür, medeniyetinizin kodlarına şahidlik için bu şart..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar