Ben abime söyleyeyim..

Abim benim! Demiş ki, “OHAL inceleme komisyonunun hayata geçmesi için ‘Başbakan’a yalvarıyorum” Evet, aynen. Ben de diyorum ki, suçsuz hiç kimseye suçlu muamelesi yapılmasın. Kurunun yanında yaş da...

Abim benim! Demiş ki, “OHAL inceleme komisyonunun hayata geçmesi için ‘Başbakan’a yalvarıyorum”

Evet, aynen. Ben de diyorum ki, suçsuz hiç kimseye suçlu muamelesi yapılmasın. Kurunun yanında yaş da yanmasın. Dahasını da söyleyeyim: Bir insan suçlu da olsa, onların da hakları var. Hiç kimseye haksızlık edilmesin. Suçlulara bile. Ayet öyle der: “Bir topluluğa olan düşmanlığınız sizi onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmesin.” Ama’sı, mama’sı yok. Bu böyle. Ben de yalvarırım..

Bakın yine daha fazlasını da söyleyeyim: Suçsuzu suçlu gibi göstererek bu işi sulandırmaya çalışanlar, kendini sureti haktan göstermek için, eskiden bu yolda olup da bugün dönmüş olanlar hakkında iftiralarda bulunanlar iki kez, iki kat cezalandırılmalı.

Dahası da var, bu hainleri, alçakları, katilleri bilip de bunları koruyan, gizleyen hainler de cezalandırılmalı. Var mısınız! “Bilmiyordum” diye yalan söylemeyeceksiniz..

Siz, suçsuz zannettikleriniz için yalvarıyorsunuz, peki aramızda dolaşan hainler, katiller, ajanlar ya da onları koruyanlar, kaçıranlar için de yalvaracak mısınız. Yakınınızın katillerine dokunulamaması, onların hâlâ köşe başlarında oturuyor olması bir vicdansızlık değil mi?

Ötekilere vicdani bir kalkanla koruma sağlayıp, berikileri görmezden gelmek ne kadar ciddiye alınabilir.

Ben, “Kur’an-ı Kerim’e el basıp yemin eden”, hacısını, hocasını şahid gösteren kripto adam biliyorum.. İşin kötü yanı bu türden hâlâ aramızda dolaşan bir sürü hain var. Gerçekten birilerinin masum olduğundan emin misiniz, nasıl emin olabiliyorsunuz. Bu adam Cumhurbaşkanının yaveri olabiliyor..

Mazlum olduğu zannıyla birilerine karşı gösterdiğiniz merhameti, zalim olduğunu bildiğiniz kişilere karşı cesaretle dile getiremiyorsanız, orada başka bir sorun var demektir..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar