Belirsizlik

Belirsizlik can sıkıcı bir hal aldı. Seçime mi gidiyoruz yoksa koalisyon mu kuruluyor, belli değil. Koalisyon kurulacaksa kimle kurulacak o da belli değil. Her gün yeni bir senaryo ile uyanıyor insanlar. Henüz bir görevlendirme...

Belirsizlik can sıkıcı bir hal aldı. Seçime mi gidiyoruz yoksa koalisyon mu kuruluyor, belli değil.

Koalisyon kurulacaksa kimle kurulacak o da belli değil.

Her gün yeni bir senaryo ile uyanıyor insanlar. Henüz bir görevlendirme yapılmadı. Meclis başkanlığı için eğer bir mutabakat sağlanmazsa son turda AK Parti’nin seçileceği açık. 

Bu arada ortada bir de Baykal faktörü var.  Neyse bu bugün yarın bu iş bitecek.

İşin ilginç yanı, hem CHP hem de MHP de koalisyon konusunda derin bir bölünme var. Her iki partide de koalisyon olalım diyenler arasında bakanlıklar konusunda derin bir bölünme sözkonusu..

CHP eğer koalisyon ortağı olamaz ise Kılıçdaroğlu gidici.. CHP her halukarda kongreye gidecek. Her halukarda parti de ciddi bir bölünme yaşanacak.. Özellikle yeni seçilen milletvekilleri durumdan rahatsız.

CHP’de de MHP’de de bölünme keskin gibi. HDP’nin ne olacağı belli değil. Çok kırılgan. HDP eski HDP olmayacak.. Kürt hareketi de eski Kürt hareketi olmayacak.. Dağ, ova, ada, Barzani, PYD bütün senaryolar yeniden gözden geçirilecek.

Bu saatten sonra ne eski AK Parti eski AK Parti, ne eski CHP eski CHP, ne eski MHP eski MHP olabilir. Köprünün altından çok sular aktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar