Bana dokunmayan yılan!

“Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” diye yola çıkarsak, o yılan gün gelir, onu da ısırır..“Benim dindaşına, benim ırkdaşıma, liderime, örgütüme, kavmime, şeyhime, menfaatime dokunma...

“Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” diye yola çıkarsak, o yılan gün gelir, onu da ısırır..

“Benim dindaşına, benim ırkdaşıma, liderime, örgütüme, kavmime, şeyhime, menfaatime dokunma da kime dokunursan dokun.” Birileri adeta böyle diyor.

Hani haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı olacaktık. Bir topluluğa olan öfkemiz bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmeyecekti, hani işi ehline verecektik, ehliyet ve liyakat imandan önce gelecekti, hani rüşvet almayacaktık ve vermeyecektik. Hani torpil yapmayacaktık. Zinaya yaklaşmayacaktık. İftira etmeyecektik.

Her haltı yiyoruz. Hani zalimlere yardım etmeyecektik. Çünkü ateş bize de dokunurdu, haksızlıklar karşısında susanlardan olmayacaktık, ne oluyor? Oluyor işte.

Ergenekon ve Balyoz konusu ya da derin yapıların medya ve STK’ları kullanma konusu da aynı..

Beni örgütün adı ya da ne zaman kurulduğu ilgilendirmiyor. Ama bir yapı, aynı ülkenin çocuklarını birbirine karşı konumlandırıyor ve bunları birbirine kırdırıyor..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar