Aydın Doğan Kelkit’te kimlerden olur?

Dünkü yazım şöyle bitiyordu: Sahi Aydın Doğan niye durup dururken bu “Topyekûn savaş”ın “Amiral gemisi”nde yerini aldı ve taarruz emri verdi ki.. Yol uzun, deniz dalgalı hava sisli.. Aydın Doğan...

Dünkü yazım şöyle bitiyordu: Sahi Aydın Doğan niye durup dururken bu “Topyekûn savaş”ın “Amiral gemisi”nde yerini aldı ve taarruz emri verdi ki.. Yol uzun, deniz dalgalı hava sisli..

Aydın Doğan, namı diğer, Erol Toy’un ifadesi ile “İmparator” 

Doğan “Mavi kan”lı. Sirkeci’de oto yedek parçası ticareti yaparken nasıl “Simavi’lerin mirasçısı” oldu. Sahi Abdi İpekçi kimler tarafından niçin öldürülmüştü. Hürriyet’in, Milliyet’in bir anda nasıl sahibi oldu. CNN, RTL, Rizzoli grubla nasıl bu kadar yakın, sıcak ve derin bağlar kurdu..

Asıl sır Vehbi Koç da.. Vehbi Koç’u tanımak için sadece Bernar Nahum’u değil Haim Nahum’u, hatta Rothschild ailesini ve onların İstanbul’daki mutemet adamları ile kurduğu yakın ve sıcak ilişkileri de bilmek gerek. Yetmez, Mustafa Kemal’in dişçisi General Güsberg ailesini, kızlarının aile bağlarını, bu ailenin akrabalık bağlarını ve ilişkilerini de bilmek gerek..

Vehbi beyin zenginliğinin, Karaköy piyasasındaki Yahudi etkinliğinin arkasında, önce İskenderun üzerinden Bandırma vapuru ile Şam mutasarrıflığında İstanbul’a aktarılan Osmanlı altınlarının, daha sonra yağmalanan saraydaki hazine dairesinden aktarılan altınlarla birlikte Karadeniz üzerinden Bandırma vapuru ile Tuna koridorundan Avusturya kanalı ile İsviçre’ye aktarılan, daha sonra yeni cumhuriyette iktisad kongresi sonrası “milli burjuvazi” inşası için bir kısmı geri gönderilen paralarla bir ilgisi olabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar