Atlantik ötesinden n’aber

Son haber, ABD, Astana’da yapılacak olan Suriye zirvesine heyet göndermeyecek. Bunun iki anlamı var: 1-İlgilenmiyorum... Başka, daha ciddi işlerim, önceliklerim var; 2-Siz kim oluyorsunuz da beni davet ediyorsunuz. Nasıl anlarsanız...

Son haber, ABD, Astana’da yapılacak olan Suriye zirvesine heyet göndermeyecek. Bunun iki anlamı var: 1-İlgilenmiyorum... Başka, daha ciddi işlerim, önceliklerim var; 2-Siz kim oluyorsunuz da beni davet ediyorsunuz. Nasıl anlarsanız anlayın..

ABD’nin derdi, dünyayı gerdi! N’olacak bu ABD’nin hali. Herkes Atlantik ötesinden gelecek haberi bekliyor.. Hadi biz FETÖ, PYD, Suriye politikası ile ilgili olarak “Beyaz Adam” ya da “Sam amca”, namı diğer “Sarı saçlı adam”ın tavrını bekliyoruz.

Sahi Fitch ne yapacak bakalım. Hani, Türkiye’yi bırakıp kendi içlerine baksalar. ABD’nin kredi notu üzerinde düşünseler.. Şu “kaydi para”, “karşılıksız para” konusu üzerine yoğunlaşsalar biraz. Mesela LİBOR  konusundan yola çıkarak, İngiliz Of-Shorelerinde dönen dolaplara kafa yorsalar biraz.. 

Obama’yla kıyaslandığında, Trump’a ilgi azdı. Daha tören başlarken protestolar da başladı.  Bir gün sonra dünya ayağa kalktı! Kadınlar protesto eylemlerinde başı çekiyorlar.. Ama erkekler de eylemlere destek veriyorlar..

Konu ile ilgili ilk gelen haberler şöyle: “Trump’ın ABD başkanlığındaki ilk gününde sayıları 2 milyonu bulan kadınlar, Avustralya’dan Kenya’ya, Hindistan’dan İngiltere’ye, Sırbistan’dan ABD’ye dünya çapında yürüyüş gerçekleştiriyor. Gösterilerde ‘Faşizme hayır, Trump’a hayır’ sloganları atılıyor. Öte yandan ABD’nin başkenti Washington’daki gösteriye yarım milyon insanın katılması bekleniyor. Yürüyüşte yer alacak ünlüler arasında şarkıcı Katy Perry, oyuncu Scarlett Johansson ve komedyen Amy Schumer de var.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar