Ateşkes!

Süreç çok hızlı işliyor. Ateşkes sağlandı. Esed nisanda seçim çağrısı yaptı. BM’ye göre Suriye dağılmanın eşiğinde. Bir başka iddia ise, İran ve Rusya savaşı...

Süreç çok hızlı işliyor. Ateşkes sağlandı. Esed nisanda seçim çağrısı yaptı. BM’ye göre Suriye dağılmanın eşiğinde.

Bir başka iddia ise, İran ve Rusya savaşı Yemen’e doğru yayma çabasında.

Bu arada, PYD Türkiye sınırından çekildi. PKK ve KCK operasyonları bütün şiddeti ile devam ediyor.

İçeride de siyasi anlamda sıcak günler yaşanıyor. Gülen yine konuştu, esti gürledi, meydan okudu.

Birileri Artvin’de bir Gezi icad etme çabası içinde. MHP’de sular durulmuyor. Feshedilen teşkilatlar ve istifalarla parti içi muhalefet ayaklanmış vaziyette.

Kılıçdaroğlu durup dururken erken bir seçimden söz etti. Referandumdan söz etmedi ama 3 yıl sonraki yerel seçimler için teşkilatı çalışmaya çağırdı. Öte yandan Baykal’ın çıkışı, parti tabanında tartışılmaya devam ediyor.

HDP cephesinde de sular durulmuyor. Birtakım solcular ve Mazlumder genel merkezinin desteğine rağmen HDP’ye karşı halkta giderek yükselen bir öfke var. PYD-PKK ilişkisi artık apaçık ortada. Terörle bağları da. PYD’nin Hıristiyanlarla ittifakı da ortaya çıktı bu arada. HDP’li vekillerin milletvekilliklerinin düşürülmesi ve yargılanmaları yönünde toplumda giderek artan bir talep sözkonusu.

Bu arada, PKK da ılımlı İslam’ın bir parçası olurken, Rus tipi paralel İslam, Kadirov’dan sonra İran Şiası ile kurulan ittifak sonrası İran’la, Gülen’in ABD üzerinden kurduğu işbirliğine benzer bir şekilde Rusya ile ittifak kurması da dikkat çekici bir durum.

AK Parti çevresinde de ilginç gelişmeler yaşanıyor. Babacan’la ilgili Erdoğan’ı Beştepe’ye hapsetme konusunda Davos’ta dünya finans devlerine söz verildiği iddiasının ortaya atılmasının zamanlaması da ilginç. Eleştiri halkasına Nevzat Yalçıntaş’ın da katılması, bir süre önce bu kişilerin isimlerinin tamamının zikredildiği birtakım senaryoları hatırlıyorum da anlaşılan iyi saatte olsunlar  demek ki işbaşındalar ve bizim insanımızın da bu komplolara bu kadar kolay malzeme olmaları oldukça düşündürücü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar