Arap Baharı değil, Avrupa Kışı

Avrupa’da kitapçılar için kehanet mevsimi açıldı. 2018 burçları ile ilgili yayınlar kitapçılarda en ön raflarda. Ocak ayında Cronic’ler çıkacak. Geçen bir yılın kronolojisi. Ama...

Avrupa’da kitapçılar için kehanet mevsimi açıldı. 2018 burçları ile ilgili yayınlar kitapçılarda en ön raflarda. Ocak ayında Cronic’ler çıkacak. Geçen bir yılın kronolojisi. Ama artık o da ilgi görmüyor. İnternette hepsi var. Bir de geçmişleri ile yüzleşmek işlerine gelmiyor. Aldanmış/aldatılmış olmanın utancını yaşıyor olmalılar. Dünü hatırlamak istemezler. Ülkelerinde faşizm yükseliyor. Ekonomi kötüye gidiyor. Aile ve gençlik dağılıyor. Dayandıkları kavram ve kurumlar çöküyor. Neyi, niçin hatırlamak istesinler ki! Ama öte yandan dini kehanetler batıda hâlâ revaçta. Din dışı bir esoterizm var bir de. Fütüristler ve stratejistler de geleceğe dönük “kehanet”lerde bulunuyorlar.. Bilimsel ve siyasi gelişmeler din ve bilimle buluşunca, stratejik öngörülerle desteklenince zaten geriye fazla bir şey kalmıyor.

Bu durum biraz da belirsizlik ve korkudan kaynaklanıyor. Genetik anlamda suçluluk duygusundan kaynaklanan bir korkuları var şuuraltlarında. İnternet görmek istemedikleri gerçekleri yakıcı bir kum fırtınası gibi suratlarına çarpıyor. Kızılderililer, zenciler, sarı ırk! Kapitalizm, Faşizm, Komünizm, 1. Dünya savaşı, 2. Dünya savaşı, soğuk savaş! Batının neresini tutsanız elinizde kalır. Demokrasi, insan hakları, hukuk devleti, bunlar ağuya katılan bal! Bunlar bir kamuflaj malzemesi!

Sonuçta manzara ortada: Havayı, suyu, toprağı kirlettiler. Tabiatı mahvettiler. Aileyi mahvettiler. Din, ahlak, tarih, gelenekten kopuk kalabalıklar terör estiriyor sokaklarda.

Batı, Kapitalizm, kavram ve kurumları ile çöküyor. Yılan kuyruğunu ısırdı. Akrep ateş çemberinde iğnesini kendine batırıyor.

Kasım ayındayız, haberler bir savaşın ayak seslerini duyuruyor. Piyasalar altüst, K. Kore’ye karşı ABD yeni bir füze denemesi yapıyor. Dünya patlamaya hazır bir barut fıçısı gibi. Batılı ülkeler barışın koruyucusu değil, yangına benzin bidonu ile körükle gidiyor. Ve tabii, gelişmelerin kendi aleyhlerine dönmesinden, başlattıkları krizi kontrol edememekten korkuyorlar. Oysa korkunun ecele faydası yok.

Her zaman olduğu gibi, en popüler kahin Nostradamus. 2018 kehanetleri batı için tam bir felaket. Sonrasına gelince, gelecek yıllar, geçen yılları aratacak. Batının uyguladığı keskin sirke politikası küpüne zarar verecek!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar