AK Parti davasında son durum

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (18.08.2022)''AK Parti davasında son durum'' başlıklı yazısı.

“AKP’nin Papatyaları” başlıklı yazımın yeni duruşması 14 Eylül, Saat:10.00’da, K. Çekmece 2. Asliye Cezada görülecek. Bu arada kimler gelmiş kimler gitmiş diye baktım, davacı olan AK Parti il kadın kolları başkanlarının üçte biri, bugün il başkanı değil. Kadın Kolları İl Başkanı Lütfiye Selva Çam’ın yerine Ayşe Keşir geldi. Çam’ın yardımcıları Ceyda Çetin Erenler, Çiğdem Koncagül, Jülide İskenderoğlu, Semiha Ekinci, Serpil Kavrak da artık Merkez Karar’da değiller. Yani, kadın kolları yönetiminden kimse davaya kurumsal olarak ve fiilen müdahil değil.

Dava sahipsiz kaldı gibi sanki. Düşünsenize kadın kolları genel merkezden kimse yok. İl başkanlarının 3’te 1’i artık görevde değil. Son vekaletname veren Giresun’la birlikte, Kastamonu ve Hakkari dışında hiçbir il kadın kolları başkanı vekaletname vermemiş. KADEM hem teşkilat ve hem de genel başkanı temsilen 2 avukatla katılmıştı, bir de Yalova’dan bir avukat gelmişti, hepsi bu. Yalova’da da artık yönetim değişince o defter de kapandı. KADEM’den gelen iki avukattan birinin katılma talebi reddedilince bir avukatla duruşma devam etmişti. Bu davanın daha ilk günden itibaren sahipsiz kalması ilginç. Yeniden görev almayan ya da seçilmeyen 27 il başkanından biri çıkıp sürecin nasıl geliştiğini anlatacak mı acaba? Troller, sosyal media ağları, yerel media, ulusal media, “topyekûn bir saldırı” başlatılmıştı. “Media tetikçileri”, azgın bir iştiha ile “Media linci” için adeta mevzilenmişti! Kalemlerinden kan damlıyordu. Sahi ne oldu da derin bir sessizliğe gömüldüler. Neden “Davalarına” sahip çıkmıyorlar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar