Ajan cenneti Türkiye

Türkiye’de ajanlık yapanların önemli bir bölümü ya gazeteci, ya sivil toplum örgütü temsilcisi, ya misyoner, ya da akademisyen.. Beyaz ajanlar bunlar. Bu, ajanlıkları yanında, kendilerini gizlemek için...

Türkiye’de ajanlık yapanların önemli bir bölümü ya gazeteci, ya sivil toplum örgütü temsilcisi, ya misyoner, ya da akademisyen.. Beyaz ajanlar bunlar. Bu, ajanlıkları yanında, kendilerini gizlemek için kullandıkları 2. işleri.

Siz AB ülkelerini özgürlükler ülkesi bilirsiniz değil mi? Hiçbiri bizdeki gibi yol geçen hanı değil.. Avrupalı bir gazeteci bir çocuğun resmini çekip, yayınlayamaz.. Milli güvenlik konularında meydan bizdeki gibi boş değil.. Kamu yararını isbatlamanız gerek. Yalan haber anında tekzip edilir ve ağır yaptırımları vardır..

Bir önerim var. Türkiye’ye gelecek gazeteciler gelmeden önce bulundukları ülkedeki basın ataşeliklerine başvursun. Bakalım tanınan biri mi, yoksa ideolojik bir örgütün militan yayınlar yapan bir bülteni mi, ya da kolay ilan gazetesi mi? Soralım bakalım, daha önce Türkiye’de bulunmuş mu, gelmişse kimlerle görüşmüş, nerelere gitmiş, ne zaman, kaç defa gelmiş, Türkiye’de tanıdığı kişi ya da kuruluşlar var mı ya da Türkiye ile ilgili ne yazmış? Ya da başka ülkede bulunmuşsa orası hakkında ne yazmış, orası ile ilgili sabıkası var mı? Sendika üyesi mi? Ne kadar tekzip yemiş yazılarından dolayı..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar