4’ün 3’üncüsü..

İnna lillah ve inna ileyhi raciun.Süleyman Arif Emre’yi de o “Asude bahar ülkesi”ne yolcu ettik.Allah (cc) bizlere hayırlı bir ömür ve hayırlı bir ölüm versin. Ölümüze, dirimize rahmet eylesin. Ve biz de O’nun rahmetini hak edenlerden olalım inşallah.

Arif Emre’yi ilk gençlik yıllarında tanıdım. Şair, hukukçu, siyaset adamı! Mutevazı, “Arif” biri. Çileli.

Derin devlet” ile ilgili ilk bilgileri 1970’li yılların başında ondan duymuştum.

1960 sonrası ilk mecliste namaz kılan sadece 3 kişi vardır. Osman Bölükbaşı’nın Millet Partisi’nden emekli tabib albay Dr. Fehmi Cumalıoğlu, Ekrem Alican’ın Yeni Türkiye Partisi’nden Süleyman Arif Emre, önce emekli bir general olan Ragıp Gümüşpala tarafından kurulan, sonra otel odasından ölü bulununca(!), yerine gelen Süleyman Demirel’in genel başkanlığında yoluna devam eden, Adalet Partisi’nden Hasan Aksay.

Millet Partisi daha sonra, Cumhuriyetçi Köylü Partisi ile birleşti, CKMP adını aldı, ardından da MHP oldu.

Daha ortada Milli Nizam Partisi’nin adı yok. Adalet Partisi Kırat amblemi ile DP’nin “Demirkırat”ına gönderme yapmaktadır bu amblemi ile.

AP içinde daha ilk günden ona karşı çıkan bir kanat vardır: Bilgiç liderliğindeki milliyetçi ve muhafazakâr kanat! Demirel’i “Mason” olmakla suçluyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar