Kandil’de neler oluyor?

Kandil konusu seçime kadar, hatta seçimden sonra devam edeceğe benziyor. Sonuçta Ankara Kandil defterini kapatmaya kararlı. TSK Kandil’e girecek, temizlik yapacak ve hemen çıkmayacak. Yani PKK’nın tekrar Kandil’e dönmesi...

Kandil konusu seçime kadar, hatta seçimden sonra devam edeceğe benziyor. 

Sonuçta Ankara Kandil defterini kapatmaya kararlı. TSK Kandil’e girecek, temizlik yapacak ve hemen çıkmayacak. Yani PKK’nın tekrar Kandil’e dönmesi sözkonusu değil.

Kandil’e girmek de çıkmak da kolay değil. Fiziki şartlar çok ağır. Zaten onun için orayı seçtiler. Her taraf tuzaklarla ve mayınlarla dolu. Onlar orayı bizimkilerden çok daha iyi biliyorlar. Ve Kandil’in koruması konusunda PKK batıdan aldığı ileri teknoloji silahlara sahip. Ama bunlar işi zorlaştırsa da aşılamaz engeller değil.

Kandil’e ulaşmak için keçi yollarından geçmek, vadileri aşmak, asma köprüler kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Ama TSK’nın sahip olduğu imkanlar karşısında bunların bir değeri yok.

Kandil kesin olarak bir daha kullanılamaz hale getirilecek. Zaten bunu gören PKK Kandil’i terk etmeye başladı. Arşivleri ve insan kaynaklarını tahliye ediyor.

Eskiden 50-60 kişilik timlerle çevrede gezer ve yerleşirlerken, şimdi 5-6 kişilik hafif silahlarla donatılmış, kolay kılık değiştirebilen mikro timlerle bölgeyi kontrollerinde tutmaya çalışıyorlar. Barınmaları, haberleşmeleri, gıda temini her şey sorun. Sığındıkları mağaraların birçoğu kullanılamaz hale getirildi.    

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.641 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.043 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar