15 Temmuz’a kaç gün kaldı!

Bugün 15 Mayıs. 15 Haziran ve 15 Temmuz.. Yani, 15 Temmuz’a tam 2 ay kalmış. 15 Temmuz’u anmaya hazır mıyız! 15 Temmuz’u anma günü bir matem şeklinde anlamalıyız. “Şehidlik” matem vesilesi değil...

Bugün 15 Mayıs. 15 Haziran ve 15 Temmuz.. Yani, 15 Temmuz’a tam 2 ay kalmış.

15 Temmuz’u anmaya hazır mıyız!

15 Temmuz’u anma günü bir matem şeklinde anlamalıyız. “Şehidlik” matem vesilesi değil “Şeb-i arus”tur.

İki ay gibi çok kısa bir zaman kaldı.

Herhalde Külliye’de bir tören yapılacaktır. Herhalde TBMM’de de bir türen düzenlenecektir. Genelkurmay’da da, Emniyet’te de.. Ve tabi Borsa’da, TÜRKSAT’ta, vurulan her yerde. Şehidler Köprüsü’nde de bir anma merasimi yapılacaktır.

Hükümet hazırlıklarını tamamladı mı? 

AK Parti hazır mı? Belediyelerin sergi, konferans hazırlıkları tamam mı? 15 Temmuz için anıtlar dikilebilir, meydanlar düzenlenebilir, caddelere 15 Temmuz şehidlerinin adları verilebilir, öncekilere ilave olarak.

Ve tabi gazilerimizi de unutmamak gerek. Aslında onlar “yaşayan şehidler”. Onlar için ise bugün bir “şükran” günü olabilir.. O gün sadece darbeleri, darbecileri lanetleme günü değil, bir darbenin püskürtüldüğü bir kahramanlık günü olarak da anılmalıdır.

Böyle bir anma haftası için muhalefet hazır mı? STK’lar hazır mı?

Medya hazır mı? Özellikle de TRT ve AA.. Ve tabi özel kanallar. O günle ilgili belgeseller ne alemde, ya da kitapçıklar. Gazeteler ek, dergiler özel sayı yayınlayacaklar mı?

Esnaf vitrinlerini 15 Temmuz’a göre tematik şekilde düzenleyecek mi?

Mesela elçiliklerimiz, konsolosluklarımız ne düşünüyorlar. Yayın yapacaklar mı, toplantı düzenleyecekler mi, ziyarette bulunacaklar mı, sergiler, hatıra defterleri açacaklar mı? 

O gece camilerden yine sala sesleri yükselecek mi? Sabah namazı buluşması ya da şehidler için camilerde Mevlid benzeri bir etkinlikte, eskiden olan “amin alayı” düzenlenebilir mi, mesela.

Tabi şehidlerin mezarları başında bir anma olacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar