Kılıçdaroğlu ne önerecek, cumhurbaşkanı adaylığı için ne diyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü (19.04.2022)''Kılıçdaroğlu ne önerecek, cumhurbaşkanı adaylığı için ne diyor’’ başlıklı yazısı.

Altılı masa, altı tekerlekli araca benziyor. Her teker bir tarafa çekiyor. Ama henüz yolun başında oldukları için dışarıya pek fazla yansımıyor.

Ne zaman ki yeni seçim yasası çıktı, küçük partiler milletvekili telaşına düştü. Karşılıklı hamleler yapılmaya başlandı.

Yeni seçim yasasının TBMM’deki görüşmeleri sırasında CHP’nin çok fazla mücadele vermemesi dikkatimi çekmişti. Demek ki bunun içinmiş.

Küçük partilerin ayaklarının yere basmasını istemişler. Kendi sırtlarından barajı aşıp, 15-20 milletvekilli için pazarlığa oturmalarını engellemeyi hedeflemişler.

Hatırlarsanız Davutoğlu, Meclis’te grup kuracak kadar milletvekili istemişti.

GÜLTEKİN UYSAL’IN ÇIKIŞI

6 partinin geleceği açısından 24 Nisan kritik bir tarih. Bu buluşma diğerlerinden farklı olacak. Çünkü Gültekin Uysal, attığı bir tweet’le ittifakı dağılma noktasına getirdi. Uysal’ın, “Türk milletinin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var; 1- 20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak” sözü, ittifakı karıştırdı.

Uysal burada sadece “Adı Ali, soyadı Babacan” ya da “Adı Ahmet, soyadı Davutoğlu olmayacak” diye yazmamış. Yoksa doğrudan Babacan ve Davutoğlu’nu hedef alıyor. Biri AK Parti’nin başbakanı, diğeri başbakan yardımcısıydı.

Babacan ve Davutoğlu’nun bundan rahatsız olduklarını bilmek için kâhin olmaya gerek yok. Ama bir gerçek var ki, 6’lı masaya oturmaya elleri mecbur. Yeni seçim yasasıyla Kılıçdaroğlu’na mecbur kaldılar. Zaten o tweet Gültekin Uysal’ın görüşlerini yansıtmıyor. Uysal, Kılıçdaroğlu’nun mesajını taşıyor.

AKŞENER’LE ARASI AÇIK

Gültekin Uysal İYİ Parti listesinden seçilmişti ama Meral Akşener’le arasının açık olduğu ve Kılıçdaroğlu’na yakın olduğu söyleniyor. Belki bu seçimde Akşener onu istemeyebilir. O da CHP listelerinden girebilir.

DAVUTOĞLU VE BABACAN’A AYAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.631 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.175 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar