Siyanür intiharını Ateizme bağlayan Yeni Akit'e sert sözler!

Cuma Obuz medya gündeminde geniş yer tutan konuları ve haftanın enlerini 'Haftaya Bakış' yayınında ele almaya devam ediyor. İstanbul Fatih’te tüm Türkiye'yi sarsan 4 kardeşin siyanürle intihar etmesi haberini Yeni Akit'in manşetlerinde "Ateist kitap 4 kişiyi intihara sürükledi" şeklinde vermesine tepki gösterdi.

Gazeteciler.com Genel Yayın Yönetmeni Cuma Obuz, her hafta medya dünyasının gündeminde yer alan konuları ve haftanın kaybedenini, kazananı ve enlerini 'Haftaya Bakış' videolarımızda ele alıyor.

İstanbul Fatih'te kapısına 'Dikkat siyanür var' yazılı not astıkları evlerinde cansız bedenleri bulunan 2'si kadın 4 kardeşin kan donduran intiharı Türkiye'de gündem yarattı. 

Cuma Obuz Haftaya Bakış'ta 'siyanürle intihar vakası'nı ele aldı. Cuma Obuz, Yeni Akit'in siyanürle intihar vakasında skandal bir habere imza atığını ifade ederek "Yeni Akit haberde evin içerisinde bulunan bir kitaptan yola çıkarak bu insanların Ateizm'e yöneldikleri için, Ateist oldukları için, din düşmanları oldukları için intihar ettiklerini açıklamaya çalıştı."dedi

Siyanür intiharını Ateizm'e bağlayan Yeni Akit'i sert sözlerle eleştiren Cuma Obuz şu ifadeleri kullandı:

Yeni Akit olayı bağlamından koparmaya çalıştı. Herhangi bir delil olmadan sadece bir kitaptan yola çıkarak insanların Ateizm'den dolayı intihar ettiklerini açıklamak gazeteciliğe ve vicdana sığmaz. Bırakın emniyet işini yapsın, bırakın ekipler işini yapsın, olay ortaya çıksın ondan sonra yorumlarımızı yapalım.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey
Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini