Hande Fırat, Ceren Özdemir'in ardından Türkiye'de kadın olmanın iki saniyelik görüntüsünü yazdı!

Hürriyet yazarı Hande Fırat, evinin önünde bıçaklanarak öldürülen Ceren Özdemir'in ardından kaleme aldığı yazısında gözü dönmüş caninin genç kızı takip ettiği ve güvenlik kamerasına yansıyan o anlar için "Kadın olmanın iki saniyelik görüntüsü" yorumunda bulundu. Fırat "Kaç kadın o tedirginliği hiç yaşamadı?" diye sordu.

Hande Fırat, Ceren Özdemir'in ardından Türkiye'de kadın olmanın iki saniyelik görüntüsünü yazdı!

Ordu'da evinin önünde öldürülen 20 yaşındaki balerin Ceren Özdemir cinayeti tüm Türkiye'yi yasa boğdu ve toplumun hemen her kesiminden kadın cinayetlerine tepkiler artarak devam ediyor.

Hürriyet yazarı Hande Fırat da cinayete sessiz kalamadı ve "Ceren Özdemir'in ardından" başlıklı yazısını kaleme aldı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ağlayarak izlediğini söyleyen Hande Fırat şu çarpıcı ifadeleri kullandı: "Türkiye’de kadın olmanın iki saniyesidir o... Gözlerimden yaşlar akarak döne döne izlediğim o görüntü..."

Hande Fırat, o görüntüler üzerinden şu cümleleri yazdı:

Özellikle de karanlığa kaldıysanız, ensenizde bir tedirginlik duyarsanız... Ya da arkanızdan birinin geldiğini hissederseniz... Adımlarınızı bozmadan şöyle bir geriye dönüp bakma ihtiyacı hissederseniz. İki, üç, bilemediniz dört saniye sürer.Kaç Ceren var aramızda? 

İşte Hande Fırat'ın yürek sızlatan yorumu:

Kadın olmanın iki saniyelik görüntüsü
Türkiye’de kadın olmanın iki saniyesidir o... Gözlerimden yaşlar akarak döne döne izlediğim o görüntü...

Özellikle de karanlığa kaldıysanız, ensenizde bir tedirginlik duyarsanız... Ya da arkanızdan birinin geldiğini hissederseniz... Adımlarınızı bozmadan şöyle bir geriye dönüp bakma ihtiyacı hissederseniz. İki, üç, bilemediniz dört saniye sürer. Tıpkı Ceren gibi... Kamera görüntülerinde onun omzundan geriye bakışı iki saniye sürmüş... Kaç Ceren var aramızda? Ya da daha doğrusu kaç kadın o tedirginliği hiç yaşamadı? Türkiye’de ya da Türkiye gibi bu mücadelede bir türlü başarı elde edememiş ülkelerde kadını anlatan görüntüdür bu.

OH OLSUNCULARA TEDAVİ ŞART

Pes kardeşim! Nasıl hastalıklı bir kafanız var sizin? Bir genç kızın, bir kadının, bir insanın öldürülmesini giyimine, gezmesine, şuna buna nasıl bağlarsınız? Bundan nasıl keyif alırsınız? Nasıl “Oh olsun” dersiniz? Siz hastasınız ve mutlaka tedavi olmalısınız. Ne giydiğimiz, içtiğimiz, yediğimiz, hatlarımız sadece bizi ilgilendirir!

AYŞE TUBA ARSLAN’IN ARDINDAN


AYŞE Tuba Arslan... Eskişehir’de eski eşi tarafından başına satırla vurularak öldürüldü. Yaptığı her şikâyet, savcılık tarafından uzlaştırma bürosuna gönderildi. Geçen yazımda, “Şiddetle uzlaştırmayın kadınları, uzlaşmaya da mecbur bırakmayın” demiştim. Bu konuda hem Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile hem de Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile konuştum. Barolar Birliği’nin önerisi üzerine Adalet Bakanlığı’nın öncülüğünde, ilgili bakanlıkların da katılımıyla önemli bir adım atılacak.

(...)

Hande Fırat'ın tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey
Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini