EYT’lilere bir koşulla aylık 3750 TL destek!

Emeklilikte Yaşa Takılanların o şartı taşıyanları için destek sağlanacak. Destek ödemeleri 500 TL ile 3 bin 753 TL aralığında değişecek. İşte EYT’li 5 puan desteği ayrıntıları haberimizde...

EYT’lilere bir koşulla aylık 3750 TL destek!

EYT’li vatandaşların düzenlemenin yasalaşması ile emekliliklerini almaya başlaması bir oldu. EYT çerçevesinde ise emekliliğini alan bazı vatandaşlara detaylar gelmeye devam ediyor. SGK tarafından çalışma hayatına devam etmek isteyen EYT’lilere yönelik bir açıklama geldi. EYT’lilere yönelik açıklamada 5 puan indiriminin çalışmaya devam edenler için uygulanacağı belirtildi. Peki, EYT’li çalışanlar için 5 puan indirim ne anlama geliyor? EYT prim desteği nasıl verilecek? İşte ayrıntılar... 


EYT’nin yasalaşmasının hemen ardından vatandaşlar emekli olmak için hemen başvurulara başladı. EYT yasası kapsamındaki emeklilik sonrasında aynı iş yerinde çalışmaya devam edebilme noktası birçok özel sektörden emekli olacak vatandaş için de ikna edici oldu. SGK tarafından yapılan açıklamada çalışma hayatını sürdüren EYT’liler için 5 puan indirim sağlanacağı belirtildi. Yapılacak 5 puanlık indirimin ayrıntıları da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklandı. 


EYT 5 PUAN İNDİRİMİ KİMLERE VERİLECEK? 


EYT kapsamında emeklilik haklarını alan, ancak çalışma hayatına aynı şekilde devam etmek isteyen vatandaşların iş çıkış bildiriminden sonraki 30 gün içinde tekrar aynı işyerinde başlaması halinde sosyal güvenlik destek primi sağlanacak. Bu doğrultuda işverene 500,40 TL ila 3.753 TL aralığında ödemelerde teşvik veriliyor.  


EYT 5 PUAN İNDİRİMİ ŞARTLARI 


EYT 5 puan indiriminden yararlanabilecek olan kişilerin özel sektörde çalışıyor olması gerekmektedir. Özel sektör için sağlanan prim indiriminden faydalanmak isteyen işverenin ise aylık primleri düzenli yatırması, hizmet evrakının yasal sürede iletilmesi gerekmektedir. Böylelikle EYT kapsamında emekli olan çalışanını devam ettiren işverenler için personel masrafı açısından kar sağlanabilecektir. 


5 puan indirim ayriyeten bakım işleri, ev hizmetleri çalışanları içinde sağlanmaktadır. EYT’den emekli olup da 30 gün içinde devam eden vatandaşlar için destek primi 5 puan olarak yapılacaktır. Bu durumda en önemli ve dikkat edilmesi gereken nokta ise iş yerinden çıkış bildirimindeki işyeri sicil numarası ile giriş bildirimindeki sicil numarasının uyumlu olmasıdır. Farklılık olması halinde işe alınan EYT’li işçi için devletten prim indirimi sağlanmamaktadır.  

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Biden herkesi sersem mi sanıyor? Biden herkesi sersem mi sanıyor?
Çok satan ile büyük gazete olma farkı Çok satan ile büyük gazete olma farkı
Mehmet harikalar diyarında! Mehmet harikalar diyarında!
Organize Şube’de organize işler Organize Şube’de organize işler
İkinci 17 Aralık kumpasının anatomisi İkinci 17 Aralık kumpasının anatomisi
F.Bahçe 10 kişiyle pozisyon vermedi F.Bahçe 10 kişiyle pozisyon vermedi
Uçakçı bir gazeteci olarak merak ettiğim bir şey var Uçakçı bir gazeteci olarak merak ettiğim bir şey var
Siyasi komployu çökertecek sürprizler geliyor mu Siyasi komployu çökertecek sürprizler geliyor mu