İkinci 17 Aralık kumpasının anatomisi

İlginçtir, şimdi FETÖ dedikleri “cemaatin” Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına destek veren Fetullahçıların 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı tutuklama girişiminin bile...

İlginçtir, şimdi FETÖ dedikleri “cemaatin” Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına destek veren Fetullahçıların 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı tutuklama girişiminin bile ayıltamadığı, 17/25 Aralık 2013 kumpasını görmekten aciz bazı isimler Ankara Emniyeti içinde Nurcu-Okuyucuların başını çektiği bir grubun Cumhur İttifakı ortaklarına kurdukları kumpas soruşturmasını sulandırmak için elinden geleni yapıyor.

Herkes birilerini, birileri tarikatları, tarikatçılar devlet içindeki mensuplarını koruma ve kollama derdine düşmüş görünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ise, “Fetövari ve  FETÖ benzeri yapılar” hakkında uyarı üzerine uyarı yapıyor. Bahçeli salı günü yaptığı konuşmadan sadece 5 gün sonra, cumartesi günü Kızılcahamam konuşmasında tonu daha da sertleştirdi: “Devletin içinde FETÖ benzeri hukuk dışı yapılanma ve gayri meşru hiyerarşik sistem kuran, güç devşiren, pozisyon mücadelelerine girişen, kendi tarikat veya cemaat mensupları dışında kim varsa fişleyip berhava etmek için nifak üreten odaklarla asla yolumuz kesişemez. Bürokratik oligarşinin altyapısını kurmak için eylem ve emel birlikteliği içinde olan çevrelerin oyunlarına tepkisiz durmayacağız. Statüko özlemi çekenlere, demokrasi karşıtlarına, milli iradeye pranga vurmak için hava koklayanlara sessiz kalmayacağız. FETÖ ve FETÖ benzeri yapıların devleti zehirleyip, devlet içinde feodal ve imtiyazlı alanlar oluşturmalarına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Hiç kimse kendisine güç vehmetmemeli, karanlık senaryolarla, sipariş talimatlarla, gizli tanık ifadeleriyle, üstlendiği görevi kötüye kullanmak suretiyle iç huzur ve barış ortamımızı zedelemeye kalkışmamalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonistlerin ‘kullanışlı aptalları’ 26 Temmuz 2024 | 804 Okunma Soykırımcı Katz’ın küstahlığı ve serbest kalan Mossad ajanları 24 Temmuz 2024 | 3.565 Okunma CIA’den suikast masalı: Kennedy’ye Küba Trump’a İran... 19 Temmuz 2024 | 778 Okunma TSK’da 40 yılın temizliği... İhaneti unutursan ölürsün 17 Temmuz 2024 | 4.396 Okunma ABD’de darbe olmaz; suikast olur 15 Temmuz 2024 | 2.852 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar