Neden Fethiye’yi Tercih Etmelisiniz?

Yaz ayları yaklaşıyor. İnsanlar; Covid-19 kısıtlamaları ile geçen iki yılın ardından bu yaz diledikleri gibi bir tatil yapmanın heyecanı ile yaşıyorlar. Siz de bu yaz nereye gideceğim diye düşünüyor olabilirsiniz. Yaz tatili denildiği zaman herkesin aklına doğal olarak Fethiye geliyor. Yazımız sayesinde bilhassa Fethiye’nin en güzel koyları hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Fethiye’nin En Güzel Koyları ve Plajları ile Unutulmaz Bir Tatil Holimax’de!

Fethiye; her yaz hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başarır. Denizi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeker. Her yaştan insanı kendine çeken son derece huzurlu bir yerdir. Fethiye; tüm övgüleri sonuna kadar hak eder. Her şeyden önce, Fethiye merkezin ulaşım açısından son derece avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Dalaman Havalimanı ile arasında yalnızca 45 km vardır. Alışveriş yapmak isteyenlere hitap eden çok sayıda mağazası, restoranları, kafeleri ve daha birçok özelliği ile capcanlı bir yerdir. 

Fethiye denildiği zaman insanların aklına doğal olarak Ölüdeniz geliyor. Cennetten farksız manzarasıyla dikkat çeken Ölüdeniz; sıcak suyu, kumsalı, masmavi denizi ve daha birçok özelliğiyle fark yaratır. Bunun yanı sıra, Ölüdeniz otellerinin bulunduğu bölge 2006 yılında dünyanın en iyi plajı seçildiğini de söylemeliyiz. Ölüdeniz’e kıyasla çok daha huzurlu ve sakin bir yer arıyorsanız size ısrarla Kabak Koyu’nu tavsiye ediyoruz. Fethiye’den bahsederken Kelebekler Vadisi’ne de unutmamak gerekir. Tekneler veya minibüsler ile ulaşımın sağlandığı Kelebekler Vadisi; tıpkı Ölüdeniz gibi Fethiye ile özdeşleşmiştir. Saklıkent Kanyonu ve Likya Yolu da Fethiye’nin öne çıkan güzellikleri arasındadır. 

Fethiye’yi özel kılan çok sayıda detay bulunuyor. Onlardan birisi de yamaç paraşütü! Babadağ’dan 1700 metre yükseklikte yapılabilecek en güzel aktivite olmasından dolayı değerlidir. Bölgede hizmet veren firmalardan yardım alınarak unutulmaz bir paraşüt deneyimi yaşanabilir. Fethiye; su sporlarını sevenler için tam anlamıyla bir cennet! Dalaman Çayı’nda rafting yapmak herkesin hayalidir. Son olarak, tatilcilere en güzel alışveriş imkanlarını vaat eden Paspatur Çarşısı da Fethiye’nin öne çıkan güzellikleri arasındadır. Çok sayıda hediyelik eşya dükkanı, kafe, mağaza ve butik barındıran Paspatur Çarşısı’nı gezmeden Fethiye’den dönmek olmaz. 

Fethiye’nin Mutlaka Görülmesi Gereken Koyları Hangileridir?

Ölüdeniz Plajı: Bu listenin ilk sırasında olmayı kesinlikle hak eden bir yerdir. Bir diğer adı Belcekız Plajı olmakla beraber Ölüdeniz’in en işlek plajı olarak dikkat çeker. Halk plajı olması ciddi bir avantajdır. Girişinin ücretsiz olmasından mütevellit kalabalık olduğunu söylemek mümkündür. Kartpostallardan fırlamış eşsiz güzellikte bir denizi vardır. Biraz dalgalı ve derin olsa da buraya gelenleri memnun eder. Ölüdeniz Plajı; yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistlerin akın ettiği bir yerdir. Şezlong ve şemsiye kiralama seçeneğinin olduğunu belirtmek gerekir. Bunun yanı sıra, isteyenler; kendi sandalye ve şemsiyelerini de getirebilirler. Yamaç paraşütü yapanların iniş noktası olarak bilinen Ölüdeniz Plajı; ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. 

Ölüdeniz Tabiat Parkı Plajı: Ölüdeniz Plajı’nın sonu Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer alır. Kumburnu’nu oluşturarak lagünü kapatan bölgenin milli parkın sınırları içerisinde olması dikkat çekicidir. Ancak, girmek isteyenlerin para ödemesi gerekir. İçerisinde hem kafe hem de su sporları seçeneği yer alır. 

Kıdrak Koyu: Ölüdeniz’de yer alan bir diğer koy olarak dikkat çeker. Serin ve derin denizi ile dikkat çeker. Taşlık denize sahip olmasından mütevellit ziyaretçilerin buraya deniz ayakkabıları ile gelmeleri önerilir. Dalgalı bir koy olmasıyla dikkat çeker. Girişi ücretli olmakla beraber duş, tuvalet ve soyunma kabinine sahiptir. 

Çalış Plajı: Fethiye’nin öne çıkan koylarından birisidir. Hatta, Fethiye’nin en işlek plajı olduğunu söyleyebiliriz. Geniş bir alana yayılması ile dikkat çeker. Plaj boyunca restoranların ve tatil yerlerinin olması avantajdır. Taşlık ve dalgalı denizi ile diğer plajlara kıyasla farkını ortaya koyar. Ayrıca, plajda çadır kampına uygun farklı bölgeler de yer alır. 

Şövalye Adası: Bir diğer adı Fethiye Adası olmakla beraber Çalış Plajı’nın tam karşısında bulunur. Oteller, plajlar ve restoranlardan oluşan bir bölgedir. 

Kuleli Koyu: İnsanlara ben cennete mi geldim dedirtecek kadar güzel bir yerdir. Doğa içerisinde olması ve sakinliği ile dikkat çeker. Giriş ücretinin olmaması ciddi bir avantajdır. Yalnızca şemsiye ve şezlongun ücretli olduğunu söylemek gerekir. 

Aksazlar Koyu: Fethiye merkeze yalnızca 10 dakika uzaklıktadır. Kamp alanı olmasıyla takdir toplar. Giriş ücretinin içerisine şezlong ve şemsiye de dahildir. Koyda restoran işletmesi ve yine restorana ait bir kamp alanı vardır. 

Boncuklu Koyu: Güzelliğiyle dikkat çeken bir koydur. Hatta, Alaçatı’nın popüler koylarından bile daha iyi olduğu iddia edilir. Masmavi ve berrak deniziyle gören herkesi büyüler. Ziyaretçiler; orman içerisinde kamp kurarak diledikleri gibi bir tatil yapabilirler. 

Kelebekler Vadisi Plajı: En az 80 farklı kelebek türüne ev sahipliği yapan plajın gören herkesi kendisine hayran bırakacak bir de plajı vardır. Ölüdeniz’den kalkan teknelerle ulaşımın sağlandığı bu plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkanı bulunur. Ayrıca, ziyaretçiler; sahil boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılama şansına erişirler. 

Gemile Plajı: Gemile Adası’nın hemen karşısında yer alan eşsiz güzellikteki bir plajdır. Çadır kampı yapma şansı da mevcuttur.

Siz de Fethiye otellerinde  tatil yapabilmek adına rezervasyon işlemleri için Holimax sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

İlandır

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey
Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini