Yıldıray Çiçek TÜRKGÜN

Alparslan Kuytul çetesinin provokasyonları

          Alparslan Kuytul ve Furkan çetesi son yıllarda özellikle polisle çatışarak gerçekleştirdiği provokasyonlara ara vermeden devam ediyor. Hele son provokasyonlarına 6+HDP tayfası da tam destek verdi ki...

29 Mart 2022 | 369 okunma

          Alparslan Kuytul ve Furkan çetesi son yıllarda özellikle polisle çatışarak gerçekleştirdiği provokasyonlara ara vermeden devam ediyor. Hele son provokasyonlarına 6+HDP tayfası da tam destek verdi ki bundan sonra her türlü provokatör içlerinden çıkacaktır. Adana’da polisle yaşadıkları çatışmadan sonra Şanlıurfa ve Diyarbakır’da yaptıkları provokasyon bunun ayak sesleridir.

          Hatırlayın pandemi sürecinin en yoğun olduğu ve sokağa çıkma yasaklarının olduğu günlerde (2020) Adana’da bu Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı üyeleri, sözde hocaları Alparslan Kuytul’un ‘Bayramda sokağa çıkma yasağı ilan etmek İslam’a ve Müslümanlara ihanettir’ açıklamasının ardından sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak Sabancı Merkez Camii avlusunda namaz kılma bahanesi ile toplanmış, yine polisle çatışmışlardı. Yine o günlerde mağdur rollerini oynamışlardı. “Sosyal mesafe” ve “Salgın tedbiri” nedeniyle kimseye verilmeyen izin niçin bunlara verilecekti?

          Mevzu ibadet falan değil, provokasyonlarına bahane idi. “Sosyal mesafe” ve “Salgın tedbiri” sebebiyle o günlerde toplu namaz kılamayanlar dinden mi çıkmıştı?

          Sicili her türlü bozuk bu vakıf yine Adana’da izinsiz gösteri ve yürüyüş yapmak istedi. Adana polisi de doğal olarak tepki gösterdi. Kadın ve çocukları da özellikle saflarına yerleştirdiler ki hem provokasyon yol alsın hem de mağduriyet alanı genişlesin. Son 5-6 yıldır niçin sürekli polisle çatışıyorlar? Maksat ibadet ise kim ibadet etmelerine karışıyor? Herkes için geçerli olan pandemi sürecinin yasaklarını bunlar niçin devlete isyan ve polisle çatışmayla sonuçlandırdı?

          Böyle bir fitne yuvasına muhalefet partileri niçin destek oluyor? Gerçi PKK’lıları, FETÖ’cüleri serbest bırakacağını açık açık söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu ve kuyruklarının sahip çıkmaması şüphe uyandırırdı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.728 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.719 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma