Ünal Bolat Türkiye Gazetesi

"Niye sordum biliyor musun?"

Bu köşeyi takip edenler birkaç gün evvel yayınlanan hatıradaki taksi şoförünü hatırlar... Efendim, bu köşeyi takip edenler hatırlayacaktır, birkaç gün evvel paylaşmış olduğumuz...

03 Kasım 2021 | 105 okunma
Bu köşeyi takip edenler birkaç gün evvel yayınlanan hatıradaki taksi şoförünü hatırlar...
Efendim, bu köşeyi takip edenler hatırlayacaktır, birkaç gün evvel paylaşmış olduğumuz hatırayı. Hani, Mehmed Emin Tokâdî Hazretlerine birlikte gittiğimiz taksinin şoförü ile olan bir konuşmamız ve hatıramız vardı ya.
Evet işte o hatıramızın hemen ertesi günü idi. Yine taksi ile Sirkeci’den Fatih’e acele gitmemiz gerekiyordu. Bu sefer müşterisiz taksi bulabilmek için tren garından ta vapur iskelelerinin önüne kadar yürümüştüm.
İlk rast gelen taksiye bindim. Şoförün yanındaki koltuğa oturdum. Selam verip “Fatih'e gitmek istiyorum” dedikten sonra bu yeni şoförün yüzüne baktım. Anladım ki bu, önceki şoför değil, üstelik bu arkadaş daha da genç birisi. Ama genç de olsa kendisi ile yol boyunca sohbet edilebilecek sevimli bir simaya sahipti.
Mesafeleri sohbet ile katetmek daha sevimli geldiğinden, bu gence de güler yüzle ve samimi tonda...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Külcü geldi hanım” 19 Mayıs 2024 | 80 Okunma Bir ömür böyle geçti... 17 Mayıs 2024 | 70 Okunma “Oğlum ben dua bilmem!” 16 Mayıs 2024 | 457 Okunma Köfte kokusuna bir kamyon kereste! 15 Mayıs 2024 | 105 Okunma Misafir hiç bekletilir mi? 14 Mayıs 2024 | 262 Okunma