Ufuk Söylemez Aydınlık Gazetesi

İhvancı Arapların 'RABİA'sı değil, Türklerin, Türkçe 'BEŞKARDEŞ'i

T. Erdoğan, kendilerine “Müslüman Kardeşler” ismini takan “İhvancı siyasal İslamcıların” sembolü olan “Rabia” işaretini, Mısır’da Mursi’den hemen sonra ısrarla ve sürekli...

29 Haziran 2017 | 182 okunma

T. Erdoğan, kendilerine “Müslüman Kardeşler” ismini takan “İhvancı siyasal İslamcıların” sembolü olan “Rabia” işaretini, Mısır’da Mursi’den hemen sonra ısrarla ve sürekli olarak kullanmaya başladı.

Ancak Müslüman kardeşlerin esasında “Münafık Kardeşler” olduğu, siyasal İslamcılığın insanlığın da, İslam’ın da başına bela olduğu hususunda hem İslam ülkelerinde, hem de dünyada geniş bir fikir birliği oluşmuş vaziyette.

Bunun üzerine T. Erdoğan, Rabia’yı siyasal İslamcı Müslüman Kardeşler'in sembolü olarak kullanmadığını, meydanlarda sürekli yaptığı ve gösterdiği Rabia işaretinin “Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Vatan ve Tek Milleti” temsil ettiğini söylemeye başladı aniden.

Yani aylarca, yıllarca İhvancı Arap siyasal İslamcıların, yani Müslüman Kardeşler örgütünün sembolünü kullanan T. Erdoğan, söylemlerini değiştirerek bu işaretin “Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Vatan ve Tek Millet’i” temsil ettiğini söylemeye başladı.

Ancak T. Erdoğan’ın yaptığı Rabia işareti Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmeye ve anlatmaya yetmiyor. Eksik kalıyor. Çünkü, laik-demokratik ve milli Atatürk cumhuriyetinin kurucu ve olmazsa olmaz değeri olan “Tek Dil” yani “güzel Türkçemiz” ve dolayısıyla Türk kimliği bu “Rabia” işaretinin içinde yer almıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 19 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 287 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma