Sinan Burhan Yeni Akit Gazetesi

Dünya medyası Ankara’da buluştu

Anadolu Yayıncılar Derneğimiz tarafından organize edilen, ilki Konya-Karaman’da gerçekleştirilen Uluslararası Medya Kurultayı, 20 – 21 Eylül tarihleri arasında bu sene Ankara’da yapıldı.  Yer olarak ise Türk...

23 Eylül 2017 | 57 okunma

Anadolu Yayıncılar Derneğimiz tarafından organize edilen, ilki Konya-Karaman’da gerçekleştirilen Uluslararası Medya Kurultayı, 20 – 21 Eylül tarihleri arasında bu sene Ankara’da yapıldı. 

Yer olarak ise Türk tarihi ve Türkiye demokrasisi adına önemli bir yere sahip olan, bir dönem acıların yaşandığı Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni seçtik. Kurultayda yer alan medya çalıştayı burada bulunan mahkûmlar yemekhanesi toplantı salonunda yapıldı. Kurultaya yerli ve yabancı 200 civarında gazeteci katıldı. 

Açılış konuşmasını dernek başkanı olarak ben yaptım. Yerel medyanın sorunlarını ifade ettim. Ancak bana göre daha önemli olan bir konuya da değindim. Yerel medya milli ve yerlidir diyerek şunları söyledim: 

“Yerel medyadan darbeci olmaz. Yerel medyadan ara rejimci olmaz. Yerel medyadan mandacı olmaz. Yerel medya sakız orucu bozar mı diye magazin yapmaz” dedim.

Ayrıca yerel medyanın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a 17-25 Aralık FETÖ darbesi ve 15 Temmuz askeri kalkışmaya karşı destek olduğunu belirttim. Etkinliğimize katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ  medyamızın dünü ve bugününe ilişkin oldukça nitelikli bir konuşma yaptı. 

Ve şunları söyledi: “Artık Türkiye’de demokrasimizi baltalama dönemi tarihe kavuşmuştur, Türkiye’de darbeler, darbeciler dönemi kapanmıştır. Bundan sonra Türkiye’de demokrasiyi askıya almak, hukuk devletini yok etmek, darbe yapmak isteyenler, TRT’yi veya Ankara’daki birkaç yeri ele geçirmekle bu işi başaramayacaklarını öğrendiler. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 1.508 Okunma Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 283 Okunma İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 611 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 154 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 757 Okunma