Nurettin Veren Yeni Akit Gazetesi

Tembelleşme, ahmaklaşma ve köleleşme!!!

Zamanla kazanılan başarılar ve zaferler, bir güç zehirlenmesi ve istirahat, konfor, lükse kapılma, toplumun her kesiminde rehavet ve tembellik duygusu meydana getirebilir. Bu yavaşlama ve gevşeme, hizmet cemaati, dava cemaati olarak ortaya...

24 Ağustos 2017 | 513 okunma

Zamanla kazanılan başarılar ve zaferler, bir güç zehirlenmesi ve istirahat, konfor, lükse kapılma, toplumun her kesiminde rehavet ve tembellik duygusu meydana getirebilir.

Bu yavaşlama ve gevşeme, hizmet cemaati, dava cemaati olarak ortaya çıkanlarda da görülebilir. Devlet yönetiminde uzun süre başarılı olanlarda da, Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi, metal yorgunluğu parti için mevzubahis olduğu gibi, millet ve yönetenlerin yorgunluğunu da meydana getirebilir.

Daha önceki asırlarda, insanların büyük başarılar elde ettikten sonra kazandıkları büyük zaferlerin getirdiği baş döndürücü servet ve imkanlar, onlarda da belki dinlenme ve istirahat etme düşüncesini hasıl etmişti.

Sürekli mücadele ve hamle ruhunu canlı tutabilmek kolay değildir. Dünyanın cazibedar çekiciliği, insanın nefsinin zaafları, ahireti unutturacak lüks ve konfor, enaniyet ve gurur ölümü unutturarak, ebedi dünyada kalacak gibi planlar yapmaya, kendine güvenmeye meyil ettirir.

Yavaş yavaş dünyadan zevk almaya, gününü gün etmeye, dünya nimetlerinden istifade etmeye yönelir. Bu arada; etrafını çevreleyen şeytanın tuzaklarını, nefsin oyunlarını göremez olur, bunu fırsat bilen dünyevi şeytanlar, cinni şeytanlar, sinsi, hain ve kâfir devletler de, elindeki nimetini, vatanını, bayrağını aniden bu boşlukta ve bu gaflet anında elinden almak, üzere, üzerine çullanır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.323 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.925 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.331 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma