Halime Kökçe Star Gazetesi

İyi Parti niye kurulmuştu ki?

İyi Parti Milletvekili Ümit Özdağ, Tarafsız Bölge programında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ ile yakınlığına dair imalı hatta iddialı sözler sarfetti. Demesi o ki, İyi Parti kurulurken daha...

21 Ekim 2020 | 1.725 okunma

İyi Parti Milletvekili Ümit Özdağ, Tarafsız Bölge programında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ ile yakınlığına dair imalı hatta iddialı sözler sarfetti.

Demesi o ki, İyi Parti kurulurken daha, Kavuncu’nun FETÖ’nün bir sivil toplum kuruluşuyla ilişkisi olduğunu, bu yüzden kurucu yapılmaması gerektiğini ifade etmiş. O vakit kurucular listesine alınmamış ama daha sonra parti yönetimine girmiş.

Hali hazırda İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütüyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile arası çok iyi. İmamoğlu’nun mazbatasının almaya Kaftancıoğlu ile birlikte gittiler. Amaçları aynı, görevleri de; partilerinin adı değişik sadece.

***
İlişkileri ve yakınlıkları dolayısıyla derin bir isim Buğra Kavuncu. FETÖ-CIA ilişkisinin izini sürerken karşınıza çıkan isimlerden biri de o.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 248 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 660 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma