Halime Kökçe Star Gazetesi

Bana koalisyonunu söyle...

Herkesin sinesinde taşıdığı bir koalisyon var. Muhtemel ki önümüzdeki hafta sinelerdekiler ortaya dökülür ve işin rengi de az çok belli olur. Yine de kimi eğilimleri medya üzerinden okumak mümkün....

24 Haziran 2015 | 219 okunma

Herkesin sinesinde taşıdığı bir koalisyon var. Muhtemel ki önümüzdeki hafta sinelerdekiler ortaya dökülür ve işin rengi de az çok belli olur.

Yine de kimi eğilimleri medya üzerinden okumak mümkün. Seçim öncesi var gücüyle HDP için çalışan Aydın Doğan’ın medyası mesela; 8 Haziran’dan bu yana paranın patronlarının fikriyle konuşuyor ve CHP-AK Parti koalisyonunun Türkiye’nin istikrarını bozmayacak en makul çözüm olduğu kanaatinin propagandasını yapıyor. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu sıcak para ve borsada işlem gören zenginliklerimiz aşkına maceraya atılmanın lüzumu yok çünkü! Hem CHP ile ortaklık yapmış bir AK Parti’nin tabanı nezdinde itibar kaybetmesi de muhtemel. En en önemlisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti üzerindeki etkisinin azalmasına yol açabilir böyle bir koalisyon. Eh bu da orta ve uzun vadede Ak Parti’yi zaten zayıflatacağı için... Evet evet en iyisi AK Parti-CHP koalisyonu!

“Müslüman mahallesinden” transfer edilen kalemleriyle birlikte Aydın Doğan ve bütün adamlarının CHP tabanını neredeyse yalvarırcasına iknaya çalıştıkları “büyük koalisyon” formülünün açılımı bu.

***

Cemaat medyasına bakalım. CHP ve MHP’nin AK Parti ile koalisyon yapmasına mani olma gayreti ilk göze çarpan. AK Parti ile koalisyon kurarsanız “tek adam rejimini” onaylamış olacaksınız ve o koalisyonda siz zayıflayacaksınız diyorlar.

Meclis çoğunluğuna atıf yapmayı ihmal etmeden tabi; yasama başlar başlamaz devri sabık yaratılmasını istiyorlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma