Gaffar Yakınca Aydınlık Gazetesi

Kurtların ve kuzuların seçimi

Demokrasi, iki kurt ve bir kuzunun akşam yemeğinde ne yiyeceklerini oylamasıdır. Bu söz kime ait bilmiyorum ama, Batı tipi çağdaş demokrasiyi çok güzel tarif ediyor. Tabii ki oy verenlerin çoğu kuzular ama kanunlar kurt...

01 Nisan 2024 | 0 okunma

Demokrasi, iki kurt ve bir kuzunun akşam yemeğinde ne yiyeceklerini oylamasıdır.

Bu söz kime ait bilmiyorum ama, Batı tipi çağdaş demokrasiyi çok güzel tarif ediyor. Tabii ki oy verenlerin çoğu kuzular ama kanunlar kurt kanunu.

Tepeden tırnağa silahlanmış, zengin ülkelerin yoksul olanları kafasına göre itip kaktığı, ülkelerin içinde de zenginlerin yoksullara aynısını yaptığı bir düzen. Herkes kapitalizmde tek kutsalın para olduğunu biliyor ama kimsenin bunu açıkça itiraf etmeye niyeti yok. Çünkü para söylenebilecek tüm sözleri satın alıyor, satın alamadıklarını da susturuyor.

Bu yazının yazıldığı saatlerde Türkiye hala oy kullanıyordu. Seçimin sonucu ne olursa olsun tüm oyun kurtların kanununa göre oynandı. Bizler de “kuzu kuzu” o oyuna dahil olduk.

Abartıyor muyum? Tüm seçim sürecine damga vuran şeyin para olduğunu inkar edebilir miyiz? Ekrem İmamoğlu’nun adamlarının üst üste dizip kule yaptığı kirli para ile değil bir, on seçim kazanılır. Değil bir, on CHP ele geçirilir.

İYİ Parti’nin il başkanı, “CHP’liler başkan adaylarımıza çekilmeleri için rüşvet teklif etti.” diyor. “YRP’nin tüm kampanyasını İmamoğlu fonladı.” deniliyor. Para o kadar çok ki desteği garantilemek için Kandil’e, PKK’ya bile göndermişler! Ben söylemiyorum, Türkiye Cumhuriyeti’nin en yetkili ismi söylüyor! E ama bugüne kadar neden hiç müdahale edilmemiş? Demek ki birileri bu “para ilişkilerine” dokunulmasını engelliyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP iktidarı için darbe planı 17 Mayıs 2024 | 2.939 Okunma Bir tuhaf darbe teşebbüsü! 15 Mayıs 2024 | 5.432 Okunma CHP övgüleri kabak tadı verdi 13 Mayıs 2024 | 2.056 Okunma Soylu için yapmamıştık, bari Filistin için yapalım 10 Mayıs 2024 | 2.388 Okunma Sinan Ateş cinayetinde tuhaf gelişmeler 08 Mayıs 2024 | 5.479 Okunma