Fehmi Koru Fehmi Koru

Zihinlerde sorular.. Ben de sorularınıza cevap verme görevini üstlendim…

Cuma gecesi Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması ve yerine yeni bir başkan atanması ile İstanbul Sözleşmesi diye de anılan, Avrupa Konseyi damgasına sahip ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aİle...

21 Mart 2021 | 3.538 okunma

Cuma gecesi Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması ve yerine yeni bir başkan atanması ile İstanbul Sözleşmesi diye de anılan, Avrupa Konseyi damgasına sahip ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aİle İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele’ belgesinin feshedilmesi tasarruflarında tek akıllıca yön, bu kararların haftanın son günü çok geç bir saatte kamuoyuna duyurulmasıdır.

“Hafta sonu konuşulur, tartışılır, emirin demiri keseceğine dair deyişin hatırlatacağı bir zihin açıklığıyla yapılacak bir şey olmadığı anlaşılacağı için yeni haftaya sessiz ve sakin girilir“ diye düşünülmüş olmalı.

Akıllıca bir davranış tarzı.

Nitekim bütün ülkenin tatil yaptığı Cumartesi gününü (dün) konu üzerinde çene yorarak geçirdi ülkemiz.

En fazla merak edilen konu böyle bir yola neden girildiğiydi.

Son birkaç ayı ‘reform’ sözcüğü merkezli müjdelerle geçirmiş, ekonomide farklı yaklaşımın ilk habercisi olarak Hazine ve Maliye Bakanı ile Merkez Bankası Başkanı değiştirilmiş, insan hakları eylem planı ile demokratik açılımlara kapı aralanmış iken, Cuma gecesi oldu-bittisini anlamak hiç kolay değil.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 90 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.629 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.924 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.609 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.260 Okunma