Fehmi Koru Fehmi Koru

Ülkemiz medyasının olağanüstü kısa bir günlük özetini sunuyorum

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (04.06.2022)''Ülkemiz medyasının olağanüstü kısa bir günlük özetini sunuyorum'' başlıklı yazısı.

04 Haziran 2022 | 882 okunma

Vakti kısıtlı biri görevi gereği dünya ve ülke gündemini takip etmesi gerekiyor ve bu sebeple gazetelere göz atmak zorundaysa ne yapar?

“Biri” dememe bakmayın, sözünü ettiğim kişi bizzat benim.

Her gece yarısı olduğu gibi, yani herkes henüz uykusunu almamışken, biraz önce uyandım ve internette okur bekleyen gazeteler için bilgisayarımın başına oturdum. Onlarca gazetede çıkan haberler ile yüzlerce ismin yazdığı yazıların hepsini okuyamayacağıma göre, seçtiğim kısıtlı sayıdaki gazetelerden, en fazla iki saat süren bir okuma maratonunu gerçekleştirdim.

Ülkede var olan belli başlı eğilimleri temsil ettiğini düşündüğüm birkaç gazete ve bir-iki internet haber sitesinde çıkan haberler ile yazıları gözden geçirdim. 

Sözgelimi, iktidarın itibar ettiği gazetelerin hepsinde güncel konuların nasıl haberleştirildiğini ve yorumlandırıldığını görebilmem imkansız, o sebeple tek bir muteber gazeteye bakarak yetiniyorum. Muhalefetin büyükçe partilerine yakın görünenlerin buluştuğu iki gazete seçtim; bir de ‘6’lı masa’ içerisindeki genellikle ‘küçük parti’ diye anılan partilerin görüşlerine genişçe yer veren bir gazete…

Yeter mi? “Yetmez ama evet” durumu bu konuda da var. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de esas dikkat edilmesi gereken, iktidarın saflarındaki ayrışma… 08 Mayıs 2024 | 1.196 Okunma İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 1.075 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.670 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.927 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.614 Okunma