Fehmi Koru Fehmi Koru

Saadet Partisi’nin bu seçimin kazananı olacağı şimdiden belli de…

Saadet Partisi (SP) yarışa son seçimde aldığı oy oranı bakımından olağanüstü mütevazı bir noktadan başlıyor; bu seçimde SP açısından önemli bir sıçramaya tanıklık...

12 Mayıs 2018 | 10.508 okunma

Saadet Partisi (SP) yarışa son seçimde aldığı oy oranı bakımından olağanüstü mütevazı bir noktadan başlıyor; bu seçimde SP açısından önemli bir sıçramaya tanıklık edilecek.

Dün akşam SP genel başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu’nun İstanbul’da gerçekleştirdiği basınla buluşma toplantısındaydım.

Anlattıklarından etkilendim; sanıyorum toplantıya katılan meslektaşların çoğu da benim durumumdadır.

Zihni berrak biri SP lideri; önünde notlar bulunmadığı, elektronik cihaz da kullanmadığı halde görüşlerini en anlaşılır biçimde aktarmayı biliyor ve çok zor sorulara bile ortamı ılıklaştıracak cevaplarla mukabele edebiliyor.

HDP’nin cezaevindeki cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın durumundan mülhem CHP adayı Muharrem İnce’nin ortaya attığı “Her hafta bir aday cezaevinde kalsın” teklifine cevap olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın söylediği “Ben sıramı savdım” cümlesi hakkında ne düşündüğü sorulduğunda “A, o işin sırası mı olurmuş?” derken gülümsüyordu Karamollaoğlu.

Sözlerine de, dün akşam saatlerinde belli olan bir mahkeme kararını duyduğu sevinçle birlikte hatırlatarak başladı zaten. Yargılandıkları mahkeme, Ali Bulaç’ın tahliye edilmesine, daha önce ev hapsi şartıyla tahliye edilmiş Şahin Alpay’ın da denetimli serbestlikten yararlanmasına karar vermiş.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de esas dikkat edilmesi gereken, iktidarın saflarındaki ayrışma… 08 Mayıs 2024 | 2.121 Okunma İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 1.087 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.672 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.929 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.616 Okunma