Fehmi Koru Fehmi Koru

Politika ve gerçekler.. ‘Popülist liderler’ çevre kirliliğine muhatap…

İngiliz kraliyet ailesi ile ilgili olduğu halde bütün dünyada merakla izlenen Netflix dizisi ‘Crown’dan etkilenenler arasında ben de varım.

14 Aralık 2020 | 1.886 okunma

İngiliz kraliyet ailesi ile ilgili olduğu halde bütün dünyada merakla izlenen  Netflix dizisi ‘Crown’dan etkilenenler arasında ben de varım. Bir aileye ait gibi görünen iktidarı izlerken aslında politikanın her yerde geçerli kurallarıyla da tanışıyor izleyici. Senaryonun sahibinin fincancı katırlarını ürkütmemek gibi bir derdi olmadığı için diziye yüklediği krallık sistemini eleştiren pek çok özellik, monarşi olmayan demokratik ülkeler politik hayatı için de geçerli olabiliyor.

Hayatları bütün dünyanın önüne bu diziyle dökülen ailenin bireylerinin diziyi izlemediği söyleniyor.

Kraldan fazla kralcı tipler ada medyasında diziye dönük ağır eleştirilerde bulunuyorlar. 

Neden bu dizi?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de esas dikkat edilmesi gereken, iktidarın saflarındaki ayrışma… 08 Mayıs 2024 | 5 Okunma İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 1.014 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.667 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.927 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.614 Okunma