Fehmi Koru Fehmi Koru

Külliye’ye sunulan ABD ve Fransa başkanlık hükümetleri raporu.. Bakan toto oynayalım…

Gençler nereden hatırlayacak? Eskiden gazeteler ve gazeteciler seçimler sonrasında ‘bakan toto’ oynarlardı… Hangi koltuğa kimin oturacağını öğrenip isimleri okurlarıyla paylaşma...

06 Temmuz 2018 | 13.573 okunma

Gençler nereden hatırlayacak? Eskiden gazeteler ve gazeteciler seçimler sonrasında ‘bakan toto’ oynarlardı… Hangi koltuğa kimin oturacağını öğrenip isimleri okurlarıyla paylaşma yarışıydı bu. Başbakan hükümetini sunmak üzere çıktığı Çankaya Köşkü’nden çıkarken kapıya yakın bir yerde durur, kameralar önünde, elindeki listeden isimleri tek tek okurdu.

Cumhurbaşkanı-başbakan görüşmesi beklenenden uzun sürmüşse, o arada bazı isimlerin veto yediği, listenin yeniden yazılması yüzünden sürenin uzadığı düşünülürdü.

O düşünce çoğu zaman doğru da olurdu.

Yarışa bazen hile de karışırdı. Gazeteler, günler öncesinde başlattıkları isimli haberlere kendilerine yakın gördükleri politikacıları ısrarla koyarlar, bu arada gazete yöneticileri başbakana ulaşıp o isimleri bakan olarak görmek istediklerini sözlü olarak da bildirirlerdi.

Sabah‘ın eski patronu Dinç Bilgin, bir ara, “Gazeteciler hadlerini aşarak hükümet kurmaya, bakan atamaya kalktılar” itirafında bulunmuştu.

Bu defa bunların hiçbirinin olması mümkün değil; ancak yine de eski alışkanlıklar bütünüyle ölmüyor. Gazetelerde, TV ekranlarında “Yeni kabine, yeni hesaplar” başlıklı haberler yine çıkıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de esas dikkat edilmesi gereken, iktidarın saflarındaki ayrışma… 08 Mayıs 2024 | 24 Okunma İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 1.026 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.667 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.927 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.614 Okunma