Fehmi Koru Fehmi Koru

İktidar seçim kampanyasını İstanbul’dan başlattı.. Muhalefet de masa mesaisini sürdürüyor…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (28.11.2022)''İktidar seçim kampanyasını İstanbul’dan başlattı.. Muhalefet de masa mesaisini sürdürüyor…'' başlıklı yazısı.

28 Kasım 2022 | 1.753 okunma

Daha önceden AK Parti’nin seçim kampanyasını dün Nef stadyumunda düzenleyeceği “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Büyük İstanbul Buluşması” adını verdikleri bir toplantı ile başlatacağını haber aldıkları için mi, Millet İttifakı’nı oluşturan altı parti liderleri kendi rutin toplantılarını bugün yapıyorlar, emin olun bilmiyorum.

Belki de, AK Parti’nin seçim kampanyasını İstanbul’dan başlatan stadyum mitingi ile ‘6’lı masa’ liderlerinin buluşmalarının birbirini izlemesi, eskilerin deyimiyle, bir ‘tevafuk’  sonucu olmuştur.

İster tesadüf veya tevafuk, ister planlı olsun, olanın muhalefet açısından iyi -hatta hayırlı- olduğunu sanıyorum.

Umarım, uyanmalarına ve bu akşamki buluşmalarından itibaren de hesaplarını yeniden gözden geçirmelerine vesile olur bu durum.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Büyük İstanbul Buluşması”, her bakımdan muhalefet için bir uyarı anlamı taşıyor çünkü.

Muhalefet, seçimi kazanmanın çantada keklik olduğundan, sandık ortaya geldiğinde, vatandaşın iktidar görevini kendilerine vereceğinden ve belirleyecekleri adayı da cumhurbaşkanı seçeceklerinden çok emin.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de esas dikkat edilmesi gereken, iktidarın saflarındaki ayrışma… 08 Mayıs 2024 | 1.672 Okunma İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 1.086 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.671 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.929 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.614 Okunma