Fehmi Koru Fehmi Koru

İkinci tura doğru: Yıllar önce ‘‘Eller aya, biz yaya’’ denirdi. 2023’te durumumuz pek mi farklı dersiniz…

Önceki gün, global iş dünyasının haber ve yorumlarını büyük dikkatle izlediği uluslararası bir gazetede Türk ekonomisini değerlendiren bir yazı çıktı. Yazıya göre ölmüşüz de...

21 Mayıs 2023 | 1.031 okunma

Önceki gün, global iş dünyasının haber ve yorumlarını büyük dikkatle izlediği uluslararası bir gazetede Türk ekonomisini değerlendiren bir yazı çıktı. Yazıya göre ölmüşüz de haberimiz olmamış.  

Ülkemiz ekonomisinin durumunu yabancılardan öğrenecek değiliz; hem iyi yetişmiş kendi ekonomistlerimiz var ve her fırsatta ne halde olduğumuzu anlatıyorlar, hem de bir başkasına muhtaç kalmadan hepimiz durumumuzun hiç iç açıcı olmadığının farkındayız.

Seçimden birkaç gün önce bir dostumla buluştuğumuz kafede içtiğimiz kahve için bir önceki haftadan 12 TL daha fazla para ödendi. Aynı kafeye bugün gitsek kahveye yeni bir zam daha gelmiş olabilir.

O arada ne oldu da kahvenin fiyatı arttı?

Fiyatı hiçbir makul gerekçe bulunmadan artan yalnızca kahve değil, neye el atsanız fahiş fiyatla karşılaşıyorsunuz. Bir çığ gibi artan fiyatlar karşısında gelirler güneş çıkınca eriyen kar gibi; pahalılıkla baş etmek mümkün değil.

Çare ne?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de esas dikkat edilmesi gereken, iktidarın saflarındaki ayrışma… 08 Mayıs 2024 | 5 Okunma İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 1.014 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.667 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.927 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.614 Okunma