Fehmi Koru Fehmi Koru

Hayretler içerisindeyim: Hazine ve maliye bakanı Nureddin Nebati’nin kıymetini bilmeyenler var… 

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (06.08.2022)''Hayretler içerisindeyim: Hazine ve maliye bakanı Nureddin Nebati’nin kıymetini bilmeyenler var… '' başlıklı yazısı.

06 Ağustos 2022 | 4.520 okunma

Pek çok sabah, gazete mütalaa girişimimde karşıma çıkan en önemli haber, cumhurbaşkanı imzasıyla değişik devlet kurumlarına yapılan atamalarla ilgili oluyor.

Bu sabah da öyle oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan onlarca ülkedeki büyükelçiyi görevden almış, onların yerlerine yeni isimleri atamış; bu arada aynı kararnameyle bakanlıkların çeşitli birimlerine de çok sayıda atama yapılmış…

Kimileri fena halde üzülmüş, kimileri de sevinçten uçar hale gelmiştir bu insanların…

Herhalde hepsi yapılan işlemi hak etmiştir.

‘Devlet’ denilen kurum ile ilgili en eski belgelerden günümüz siyaset bilimcilerinin eserlerine kadar konu ne zaman ele alındıysa, liyakatin önemine mutlaka atıfta bulunulduğu görülür. Liyakatin önemsiz sayıldığı devletlerin çöküşünün kaçınılmaz olduğuna dair fikir beyan etmemiş filozof yoktur.

Konu bir süredir hazine ve maliye bakanı Nureddin Nebati yüzünden benim de gündemimde.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail Gazze’yi ve Filistinlileri bitirmeden savaşı bitirir mi? Ateşkese verdiği tepkiden anladığımı özetledim 07 Mayıs 2024 | 998 Okunma ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.667 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.927 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.612 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.262 Okunma